Wpis z mikrobloga

@morq: Mówisz o tym stawie obok cegielni? A powiedz mi czyj to jest w końcu staw bo wczoraj mieliśmy wątpliwości czy łowimy tam leglanie. W którym miejscu dokładnie polecasz usiąść? Wczoraj z gruntu nic nie chciało brać, tylko na spławik coś tam wzięło.
  • Odpowiedz
@orzeszkiziemne: łowię od lat na tym przy ul. Głównej. Na tym drugim zarośniętym obok przedszkola nie wolno było łowić, bo kończyło się mandatowo, ale ponoć od 2 sezonów już można.

Załączam mapkę tego na którym łowię.
Na żółto masz mniej-więcej zaznaczone jak idzie nasyp. Bardzo dużo karpi złowiłem rzucając pod sam nasyp. Pęczek białych łowiąc method feeder (truskawkowy pelet do koszyka zawsze był najskuteczniejszy) albo karpiówką na kulki pop-up. Najwięcej karpi
morq - @orzeszkiziemne: łowię od lat na tym przy ul. Głównej. Na tym drugim zarośnięt...

źródło: comment_l2zMa8jR6XQmmmOESydoHRHF9TyTpMKW.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Stefaniak91: to jest nasyp na którym są tory ( ͡° ͜ʖ ͡°) straciłem już tam z 50 zestawów, średnio tak 2-3 zaczepy podczas łowienia miałem. Rzucając z różowego pomostu pod nasyp trzeba uważać zaraz po zacięciu, bo ryba lubi uciekać w prawo gdzie na wysokości nasypu są jakieś pale drewniane i idzie w zaczep (czasem przy niższym stanie wody widać jak wystają z wody - ptaki
morq - @Stefaniak91: to jest nasyp na którym są tory ( ͡° ͜ʖ ͡°) straciłem już tam z ...

źródło: comment_v4JZ54vgcsfVAWGH3TwrNsyEkZFb3ntB.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz