Wpis z mikrobloga

@janusz_pol: ps4. wydasz śmieszne pieniądze a grac będziesz mógł we wszytko bez patrzenia na fpsy. Co prawda nowe gry w dzien premiery sa drogie ale zazwyczaj u----i szyko spadaja do cen pecetowych,
  • Odpowiedz
@janusz_pol: PS4 to raz kupujez i masz spokój. Jeżeli masz TV nie wyjdzie aż tak drogo, chociaż dla mnie to żaden dylemat, bo zawsze lubię pograć sobie w starsze tytuły, ale jeżeli masz zamiar pocinać tylko w najnowsze produkcje to raczej konsola. Chociaż zawsze będiesz miał mniejszy wybór tytułów, no ale dla niektórych to może być zaleta.

Aha, na prawdę granie na TV i posiadanie pada pod PieCa to nie
  • Odpowiedz
@LudzikIT: K---a, kto zarabia po 500 złotych? Za około 2k grasz jeżeli nie na max detalach to jednak na ustawieniach b. wysokich. Za półtora kafla zaś masz ustawienia średnie. Czyli tzw. konsolowe :P
  • Odpowiedz
@janusz_pol: wg mnie musisz sie zastanowic nad paroma rzeczami i sam zadecydowac

W co chcesz glownie grac ? W fps'y lepiej na myszce. Tak samo strategie.

Ile mozesz zainwestowac ? Masz wiecej niz 2k to mysl nad
  • Odpowiedz
@LudzikIT: K---a, kto zarabia po 500 złotych? Za około 2k grasz jeżeli nie na max detalach to jednak na ustawieniach b. wysokich. Za półtora kafla zaś masz ustawienia średnie. Czyli tzw. konsolowe :P

@DiscoKhan: Takie tam p--------o. Pomijasz wygodnie cenę Windows i peryferiów, bo jak wiadomo, one są darmowe, prawda? W-----a mnie takie p---------e o "zestawach", gdzie nawet koszt obudowy jest pomijany...
Zakładając pełną legalność, kupując wszystko nowe,
  • Odpowiedz
@Bledne_decyzje: No 2k to może faktycznie prxesada, ale 2,5k to już normalna cena. Przecież za 3,5k możesz do kompa wsadzić, już jakiegoś potwora z kart graficznych, gdzie nie ma takiej potrzeby. Zawsze jak składam to biorę najtańszą obudowę jaką się da.

Koleś, jeżeli chodzi o prostotę to ja się w pełni zgadzam, zalety konsol dostrzegam, chociaż dla mnie konsola wychodzi drożej od kompa, bo nie mam TV. Ja akurat jestem
  • Odpowiedz
@janusz_pol: kompa oczywiście, za te 2k około da się kupić peceta na których pograsz na średnich-high, za 3.5k już na high-ultra a za te 4200 zł to już na max 60 fps 1080p

do tego taki pc za 4200 zł spokojnie starczy na jakieś 5 lat grania w rozsądnych detalach i fps gdzie taka konsola pewnie za 2-3 lata do wymiany
  • Odpowiedz
@Bledne_decyzje: No 2k to może faktycznie prxesada, ale 2,5k to już normalna cena.

@DiscoKhan: Nie. Pomijasz pińćset złotych na Windowsa. Pomijasz cenę klawiatury i myszki, a o padzie to nawet nie wspominam. W konsoli pada masz w komplecie. Pominąłem też kwestię głośników, bo zakładamy, że będą w monitorze - bieda wersja. Zobaczmy więc na dwa zestawy, ze świeżo
  • Odpowiedz