Aktywne Wpisy
Pan_Kerfus +97
Dzisiaj w Biedronce spotkała mnie miła niespodzianka. Chciałem zrobić zakupy i kupić m.in. mleko na promocji. Byłem w sklepie o 6:20, żeby mieć większe szanse na zakup produktów, które szybko znikają. I zauważyłem 2 osoby, które zaparkowały do 3 wózków sklepowych wszystkie kartony mleka, które było na promocji - cała paleta. I jakie było moje miłe zaskoczenie, gdy kasjerka im powiedziała, że klientów hurtowych nie obsługują przy kasach tradycyjnych. Mieli do wyboru
youngP +363
beka z tego matiego xdd
Cześć ludziska,
dawno nie było wpisów, w sumie trochę dlatego, że zacząłem traktować Wykop jako komunikator z niektórymi osobami tutaj.
Contentu wartościowego już nie ma, gimbaza już zalała na dobre, jeszcze jakieś aferki z d--y.
Niemniej bardzo fajny artykuł ukazał się na Gnomonie. Tyczy co prawdą tworzeniu stworków, ale myślę, że każdy aspirujący artysta powinien przeczytać dokładnie chłonąc słowo po słowie, bo każde jest tu istotne.
https://www.gnomon.edu/blog/10-things-you-need-to-know-to-become-a-creature-designer
Udanej lektury.
#vfxnews
#grafika #grafika3d #digitalpainting #conceptart #grafikakomputerowa
1. pomusz w Corelu
2. pomusz w CADzie
3. pomusz w Blenderze
4. koleżanka zrobiła mi fajne zdjęcie, zaproponujcie coś
;)
@loczyn: jest jeszcze "hej odpaliłem blendera 2 h temu i zrobiłem ten zbiór figur geometrycznych udających krzeslo i stół, renderujac w internalu z rku 2000. Co myslicie? :)"
Co interesujące na taka ilość startujacych wydawałoby sie, ze będzie tu co najmniej kilka historii "od zera do bohatera" dziejących sie na naszych oczach. Ale poza jednym gościem który wrzucał jakiś czas to jakoś tylko nowicjusze są i
@emdet: Nie miałem czasu, bo mi się od groma roboty rzuciło :D
Nawet nie miałem kiedy go kupić, ale planuję w tym miesiącu!
Ja nie mogę upubliczniać tego co robię, a przynajmniej musiałbym sie dopraszać o zgodę.
Po raz drugi mówię: nie mam żalu że ludzie pytają.
Ja nie mam nic do tego, ze jest tu zaspamowane przez amatorow, to normalne. Duzo racji ma jednak @Naxster ze ci ludzie wpadaja na chwile zadac pytanie bo maja akurat problem, a pozniej znikaja. Osob ktore pokazuja swoje prace, swoj progres to jest z max 10. Reszta to jednostrzalowcy.
Druga sprawa, to nie widzialem drugiej osoby pod tagiem ktora by postowala jakies swoje artykuly, czy zbiory linkow po za @Rezix em, mozesz podlinkowac kto tutaj tak buduje community?;)
Trzecia sprawa - to jak ja pisalem, to pod postami tez raczej byl pomór. Musialem
Ostatni post http://www.wykop.pl/wpis/22984515/serwus-chcialbym-za-okolo-2500-3000zl-wybrac-jakis/#comment-82890385
Reszta to jak mowie Corel lub CAD ktore nie jest moja dzialka i sie nie wpieprzam.
No ale tam gdzie moge to staram sie pomoc, no ale masz prawo sadzic ze nie mam wkladu w community, bo tag vfxnews obumarł :P
@emdet: Jak cos bede mial Octanowego to bede wrzucal :)
Poki co niestety same komercyjne rzeczy robilem i to glownie matte paintingi.