Wpis z mikrobloga

>>>VFX NEWS<<<

Cześć ludziska,

dawno nie było wpisów, w sumie trochę dlatego, że zacząłem traktować Wykop jako komunikator z niektórymi osobami tutaj.
Contentu wartościowego już nie ma, gimbaza już zalała na dobre, jeszcze jakieś aferki z d--y.

Niemniej bardzo fajny artykuł ukazał się na Gnomonie. Tyczy co prawdą tworzeniu stworków, ale myślę, że każdy aspirujący artysta powinien przeczytać dokładnie chłonąc słowo po słowie, bo każde jest tu istotne.

https://www.gnomon.edu/blog/10-things-you-need-to-know-to-become-a-creature-designer

Udanej lektury.
#vfxnews

#grafika #grafika3d #digitalpainting #conceptart #grafikakomputerowa
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@funeralmoon: Eeeeee.... na mirko jest taka sama kupa, a pod tagami graficznymi widzę tylko pytania:
1. pomusz w Corelu
2. pomusz w CADzie
3. pomusz w Blenderze
4. koleżanka zrobiła mi fajne zdjęcie, zaproponujcie coś
;)
  • Odpowiedz
3. pomusz w Blenderze

@loczyn: jest jeszcze "hej odpaliłem blendera 2 h temu i zrobiłem ten zbiór figur geometrycznych udających krzeslo i stół, renderujac w internalu z rku 2000. Co myslicie? :)"
Co interesujące na taka ilość startujacych wydawałoby sie, ze będzie tu co najmniej kilka historii "od zera do bohatera" dziejących sie na naszych oczach. Ale poza jednym gościem który wrzucał jakiś czas to jakoś tylko nowicjusze są i
  • Odpowiedz
  • 0
@Naxster: Na 10kh to jeszcze tak nie widac, ale kocham na Level Upie jak ktos wrzuca (chyba) swoja pierwsza prace, jakis totalny koszmarek ktory nie powinien powstac gdyby ktos poswiecil nad nim wiecej jak 30 minut no i troche pogooglal. No i co maja ludzie takiemu napisac w C&C? :D
  • Odpowiedz
a jak tam ci idzie z octane? ;)

@emdet: Nie miałem czasu, bo mi się od groma roboty rzuciło :D
Nawet nie miałem kiedy go kupić, ale planuję w tym miesiącu!
  • Odpowiedz
@Naxster: co w tym dziwnego że na wykopie są sami amatorzy, skoro tak wygląda świat i realia, że amatorzy głównie zadają pytania a profesjonaliści mają w------e. Nawet loczyn albo przekleja linki, albo napisze raz na trzy miesiące coś, czego napisanie zajmie 17 minut xD Od Ciebie Naxster nie widziałem nic od miesięcy, a we dwójkę tu p---------e jaki c-----y poziom na wykopie xD
  • Odpowiedz
@einz: Ja nie twierdzę że jest c-----y poziom. Twierdzę ze sa posty amatorów ale nie ma nic o tym ze sie poprawiają. Przyjdą na piec minut z wielkim zapałem i znikają jak ogniki. Mówię, ze fajnie by było coś dobrego zobaczyć.
Ja nie mogę upubliczniać tego co robię, a przynajmniej musiałbym sie dopraszać o zgodę.
  • Odpowiedz
  • 0
@Naxster właściwie to nigdy nic nie widziałem twojego, ale to jak krytykujesz widziałem nie raz xd fajnie ze pracujecie w branży szkoda ze c---a z tego pokazujecie i jeszcze narzekacie ze ludzie mają pytania.
  • Odpowiedz
@einz: były moje też, a krytykuję bo o to ludzie pytają. Grono potakiwaczy i "łoo ale super" będzie zawsze. Nie widzę powodu dokładać się do niego jak mogę dać konkretne rady których laik nie da.
Po raz drugi mówię: nie mam żalu że ludzie pytają.
  • Odpowiedz
  • 0
@einz: Naxster chyba mowi o czym innym niz ja. Znaczy oboje narzekamy, ale na co innego.
Ja nie mam nic do tego, ze jest tu zaspamowane przez amatorow, to normalne. Duzo racji ma jednak @Naxster ze ci ludzie wpadaja na chwile zadac pytanie bo maja akurat problem, a pozniej znikaja. Osob ktore pokazuja swoje prace, swoj progres to jest z max 10. Reszta to jednostrzalowcy.

Druga sprawa, to nie widzialem drugiej osoby pod tagiem ktora by postowala jakies swoje artykuly, czy zbiory linkow po za @Rezix em, mozesz podlinkowac kto tutaj tak buduje community?;)

Trzecia sprawa - to jak ja pisalem, to pod postami tez raczej byl pomór. Musialem
  • Odpowiedz
  • 0
@loczyn: no to powodzenia, czekam aż pokażesz coś zajebistego i się zmotywuję aby samemu zacząć :P

@emdet: Jak cos bede mial Octanowego to bede wrzucal :)
Poki co niestety same komercyjne rzeczy robilem i to glownie matte paintingi.
  • Odpowiedz