Aktywne Wpisy

Pan_Kielonek +25
#film #wykop30plus #wykop40plus
Pamiętacie kiedy przestaliście korzystać z wypożyczalni VHS/DVD?
Chyba ostatnim filmem jaki wypożyczyłem na DVD była Idiokracja (2006), ale to już były złote czasy piractwa i większość filmów wymieniało się ze znajomymi na płytach - głównie w formacie DivX/Xvid.
Pamiętacie kiedy przestaliście korzystać z wypożyczalni VHS/DVD?
Chyba ostatnim filmem jaki wypożyczyłem na DVD była Idiokracja (2006), ale to już były złote czasy piractwa i większość filmów wymieniało się ze znajomymi na płytach - głównie w formacie DivX/Xvid.
źródło: dvd
Pobierz
chwilowypaczelok +409
100 plusów, i idę jutro, kupuje po 40 rolek jednego i drugiego produktu, a następnie sprawdzę ile gram waży każda, ile jest warstw i metrów. Możecie dodać co jeszcze sprawdzić. #biedronka
źródło: temp_file2710427970386292718
Pobierz

Znacie jakiś sposób, żeby praca grupowa na #studbaza dobrze szła? W tym semestrze mam laboratoria, zostaliśmy losowo podzieleni na grupy. Trafiło mi się trzech kolegów, dwóch jest spoko, przykładają się do pracy a ten trzeci to pijawka i leniwiec. Zajęcia polegają na tym, że dostajemy zestaw problemów i mamy 2 tygodnie na ich opracowanie. Jesteśmy oceniani jako grupa za wykonanie zadania. Zawsze dzielimy pracę na 4 części i każdy ma zrobić swoje (ewentualnie w razie problemów robimy wspólnie) i zawsze kończy się tak, że leniwiec się #!$%@? i swojej części nie robi przez co nasza trójka w dzień przed terminem oddania zadań musi robić za niego. On ma #!$%@?. Proponowaliśmy mu dzisiaj, żeby do nas dołączył w trakcie okienka między zajęciami a on powiedział, cytuję, "spoko, róbcie zadania, powodzenia". Zresztą on dość często tak lekceważąco się do nas odnosi. Nawet na zajęciach siedzi i przygląda się temu co robimy zamiast jakoś pomóc.
Z jednej strony mam ból dupy, że pracuję za kogoś, ale z drugiej strony ten typek niczego się nie nauczy i nie poradzi sobie na kolokwium zaliczeniowym (chociaż prowadzący nie określił się czy takie kolokwium w ogóle będzie).
Co robiliście z takimi leserami, Mircy i Mirabelki? Naprawdę boli mnie jego lekceważące podejście, ale za bardzo nie mam tutaj pola do działania. Do pracy go nie zmuszę, a on ma świadomość że te zadania muszą być zrobione bo każdemu z nas zależy na zaliczeniu (kolejny semestr to semestr kontrolny więc nie można mieć warunków...).
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Zkropkao_Na
Komentarz usunięty przez autora
Nie przejmować się leniami
Najważniejsze były moje oceny. A, że przy okazji ktoś inny skorzystał, to przecież mi nie ubyło.
Zaakceptował: sokytsinolop