Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Jestem samotna. I tak sobie myślę o tym jak się zaczynają związki. Próbowałam przez portale randkowe i mimo, ze nie napisałam, że nie szukam bajabongo to wyczuwam, że oni i tak tego chcą i to szybko. Od pierwszego uciekłam, bo mi napisał, że jestem dziwna, że nie chcę się całować a drugi to był ciekawy przypadek, no się nawet nie chciał do mnie przytulić a seksów chciał - to dopiero odcięcie się od wszelkich uczuć.
Jak sobie patrzę na małżeństwa na fb (nie sądzę, że to tylko na pokaz) to też bym tak chciała, np mąż robi zdjęcia żonie na "randce" bo cały czas uważa że jest piękna. Szczęście bijące od par, i to nie są zawsze piękni fizycznie ludzie, ale i tak są szczęściarzami. A ja? Mam tę jakże "cudowną" świadomość, że ktoś chce mnie przelecieć - to nie jest chyba komplement? ;/
Z tej samotności to sobie myślę, że może tak niektóre zwiazki sie zaczynają? Ci faceci z portali też chyba mają jakieś uczucia? Dlaczego oni nie chcą kogoś kochać tylko bzykac? A może chcą tylko mi czegoś brakuje?
Posłuchałam rad, że jednak pociąg fizyczny jest ważny i spotkałam sie tylko z tymi, którzy mi sie podobają (bo wcześniej w ogóle na to nie zwracałam uwagi i ta strategia też nie zadziałała) i właśnie oni są tacy "seksualni". Nie wiem co mam robić. Napiszcie mi jak zaczęły sie wasze zwiazki i jak wcześnie zaczęło sie całowanie i seksy? Chodzi mi o wasze trwałe związki. Najbardziej się boję, że będę dla kogoś trofeum "zaliczyłem ją" i sobie pójdzie dalej. Skąd mam wiedzieć, że tak nie będzie? Dlaczego faceci myślą, że kobiety są tak szybko gotowe? #zwiazki #logikarozowychpaskow #feels #tfwnobf

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Asterling
  • 19
@AnonimoweMirkoWyznania: przede wszystkim portale randkowe to nie miejsce dla Ciebie, jeśli szukasz czegoś więcej. Nie ma też definicji związków ( ͡° ͜ʖ ͡°) musisz znaleźć tego swojego, którego jak zobaczysz to Cię jebnie takie uczucie, że będziesz wiedzieć co i jak dalej. Przy odrobinie szczęścia, tego faceta też jebnie takie samo uczucie do Ciebie a wtedy już z górki( ͡° ͜ʖ ͡°)
@AnonimoweMirkoWyznania: nie chcę pisać o wszystkich facetach, ale tak już jesteśmy skonstruowani, że seks jest dla nas istotny. Nic się na to nie poradzi. Przy czym mądry facet umie tak pokierować sytuacją, że dziewczyna SAMA będzie chciała z nim tego spróbować. Facet myślący poważnie o związku będzie chciał najpierw kogoś lepiej poznać, porozmawiać. Poza tym powiem szczerze: fajnie jest tak stopniowo przechodzić od trzymania się za rączkę, do przytulania, pocałunków, a
Miłość można znaleźć wszędzie. Ważne jest to, żeby tylko mieć na nią otwarte oczy. Portale randkowe to pójście na łatwiznę, chociaż czasami może zdarzyć się ktoś cudowny. Tu trzeba weryfikować to od razu szybką i szczerą rozmową. Może na tych 100 co chcą tylko seksu znajdzie się 1 który szuka miłość :)
Trzymaj się cieplutko Mrabelko, otwórz czy na miłość, choćby w autobusie, uśmiechaj się i nie bój patrzeć się w oczy
Wieczny Prawniczek: Przede wszystkim nie powinnaś się za bardzo patrzyć na innych, nie przejmuj się tym jeżeli jesteś dziewicą i nie masz doświadczenia, pamiętaj o ryzyku ciąży i chorób wenerycznych jakie niesie ze sobą seks i że nie ma antykoncepcji która wyzeruje ryzyko tychże konsekwencji. Wysłałem do ciebie wiadomość prywatną, jeżeli chciałabyś dalej popisać i masz małe problemy z asertywnością wobec podrywaczy.

Zaakceptował: Asterling
@CzysteButy: nie generalizuj. W sieci też można poznać swoją przyszłą żonę. Nikt nie mówi, żeby nie rozmawiac z ludźmi, ale sam piszesz, by to był ktoś ze środowiska. Zalezy, o jakim środowisku piszesz, ale weź pod uwage, że nie wszyscy mają „normalną” pracę (czyli chodzą do roboty) i nie wszyscy mają okazję poznać kogoś w „normalnym” miejscu.
@CzysteButy: funkcjonuję głównie w domu, bo taką mam pracę. Czasem wychodze na spotkanie z wykopkami, czasem na spotkania językowe. Może tam kogoś poznam. A moze będzie to ktoś w sieci (chociaż moje doświadczenia z przeszlosci nie dają mi zbytniej nadziei, że trafię w sieci na kogoś normalnego i niezajętego).

@AnonimoweMirkoWyznania: Nie daj sobie wmówić, że jesteś dziwna, jeżeli na pierwszym spotkaniu nie chcesz się całować, na drugim nie zrobisz loda a na trzecim nie pójdziecie na całość. Jeżeli szukasz materiału na poważny związek, to skup się na facetach, którzy nie skupiają się na fizyczności. Przypuszczam, że wiele związków (tak też bywało w moim przypadku) zaczyna się od ciekawości, rozmów, spędzania czasu i wolniej lub szybciej rodzącej się fascynacji. Jak już
@AnonimoweMirkoWyznania: Na szczęście ludzie pracują latami a Ty chciałabyś je po prostu dostać... Masz hobby? To znajdź. Nie szukaj faceta, tylko się zaprzyjaźnij z mężczyzną i uwiedź go, jeżeli jest tego wart. Łatwiej dzisiaj o bolca albo partnera ale przyjaciól jest niewielu.