Aktywne Wpisy

Zielonykubek +8
Jak byście zareagowali gdyby po miesiącu związku dziewczyna nagle, bez powodu zaczęłaby wam opowiadać o penisie byłego chłopaka, że był ogromny i potem miała problem przestawić się na mniejsze? I nie przestawała opowiadać mimo waszych próśb... Czy według Was takie teksty świadczą o jakimś zaburzeniu?
#zwiazki #logikarozowychpaskow
#zwiazki #logikarozowychpaskow
jan-wolak +805
Trzęsę się ja sobie przypominam kiedy miałem 7 lat i tata przyszedł ubrudzony krwią po twarzy i powiedzia że musi zamknąć firmę (mały sklep z zegarkami we wiosze pod Warszawą) bo Panowie w czarnym mercedesie podjechali po wiekszy characz.
Tata opowiadał, że jeden z ludzi był tak potężny że ledwo mieścił się w drzwiach. Duży pan, kiedy wszedł, zadał pytanie czy ma Tata ma dzieci - wtedy nie rozumiałem dlaczego, ale dzisiaj
Tata opowiadał, że jeden z ludzi był tak potężny że ledwo mieścił się w drzwiach. Duży pan, kiedy wszedł, zadał pytanie czy ma Tata ma dzieci - wtedy nie rozumiałem dlaczego, ale dzisiaj
źródło: z21220067AMP,Jaroslaw-Sokolowski--ps---Masa-
Pobierz

(Właściciel nie żyje już z grubo ponad 30 lat, nie zostawił żadnego testamentu, nie było żadnej rozprawy w sprawie podziału majątku na dzieci właściciela, jeszcze jakieś 5 lat temu mieszkał tam facet, który był dzieckiem właścicieli i również nie żyje już, podatki opłaca jedno z dzieci właścicieli jeszcze żyjące, reszta rodzeństwa jest rozrzucona po całej Polsce i ciężko nawiązać kontakt)
Ogólnie to byłem zapytać się tą osobę, która opłaca podatki ale nie ma żadnego aktu na własność tej ziemi, a wszystkie dokumenty są na rodziców, którzy już nie żyją jak już pisałem. Ziemia, a właściwie działka z starą ruderą jest naprzeciwko mojego domu (dzieli tylko droga) i przydała by się na rozwój firmy i z czasem na nowy dom.
Również od kiedy żyje (ponad 20 lat) nic nie było na niej robione, a tata pamięta jak był mały, że rosły tam ziemniaki. Jest to dość duży obszar ok. 1.5 ha.
Co mogę zrobić aby to jakoś wykupić? Jakaś rozprawa sądowa, czy może załatwianie w urzędach?
#prawo
Z drugiej strony mój wujek dostał dom z ziemią w ramach zasiedlenia. Dwa lata temu wygrał rozprawę, ponieważ mieszkał już ponad 20 lat na tej ziemi i była podobna