Wpis z mikrobloga

W związku z tym wpisem dłubię sobie po godzinach w Sketchupie na w większości gotowych modelach, żeby zaaranżować nowo kupione mieszkanie. Łazienka z zeszłego wpisu dostała dość duży update po konsultacji z konkubiną, ale nie chce się wyrenderować bo ponoć Sketchup zatrzymał się w latach 90, jest 32 bitowy i korzysta tylko z 4GB RAM (a mam 32). Dlatego póki co podrzucam część salonu, a łazienkę renderuję poprzez vrayowy distributed rendering z pomocą laptopa różowego ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Podczas tych 2 tygodni nauki po 1-2h dziennie doszedłem do pożądanego przeze mnie poziomu w oświetleniu naturalnym pomieszczenia - dodatkowo bardzo przydała się wiedza o materiałach. Na tyle mi się to spodobało, że na pewno grafiki 3d dalej będę się uczył. A dla aranżujących własne mieszkanie, zdecydowanie bardziej polecam taką zabawę niż korzystanie z wykastrowanych narzędzi do aranżacji wnętrz w 3d (w komentarzu fotka mojego salonu z Autodesk Homestyler xD). Trochę nauki jest, ale efekt jest zdecydowanie bardziej zbliżony do fotorealizmu, a baza darmowych modeli w Sketchupie jest na tyle duża, że na własne potrzeby nawet nie trzeba się uczyć modelowania (co oczywiście zamierzam zrobić).

#3d #grafika3d #wystrojwnetrz #sketchup #vray
thePiter - W związku z tym wpisem dłubię sobie po godzinach w Sketchupie na w większo...

źródło: comment_ERiVNp69D6VypKWwjtWZnDUGhAOZENcA.jpg

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
@hokei00: Ni #!$%@?, ale to przez to że półtora roku temu zmieniłem pracę na taką zajebistą, gdzie już w 100% robię wyłącznie montaż i zarabiam 10k. Nie bardzo mam czas na rozwijanie innych hobby niż moja praca ;)
  • Odpowiedz