Aktywne Wpisy

dran2 +173
Po 5 tygodniach dojrzewania domowe guanciale jest gotowe, czas na carbonarę ( ͡º ͜ʖ͡º)
#gotujzwykopem #kuchniawloska
#gotujzwykopem #kuchniawloska
źródło: temp_file8525532072933045340
PobierzCzy dodajecie czosnek do carbonary?
- No pewnie! 54.7% (644)
- Nigdy! 45.3% (533)

bart88uk +305
Jeśli dzisiaj Lewandowski strzeli 3 gole to wylosuje komuś kod na 2500 pln na dowolnej platformie którą chce. Nie ważne czy pyszne pl czy steam czy onlyfans.
Wszyscy bioro udział co zostawio plusa! OSOBY KTÓRE WYTYPUJĄ DOKŁADNIE WYNIK I STRZELCÓW DOSTAJO KOD NA 100 ZŁ
Wśród obserwujących mój profil i mój tag #bartrozdaje wylosuje dodatkowe 200 zł
#rozdajo #mecz #pilkanozna #bartrozdaje #polakicebulaki #
Wszyscy bioro udział co zostawio plusa! OSOBY KTÓRE WYTYPUJĄ DOKŁADNIE WYNIK I STRZELCÓW DOSTAJO KOD NA 100 ZŁ
Wśród obserwujących mój profil i mój tag #bartrozdaje wylosuje dodatkowe 200 zł
#rozdajo #mecz #pilkanozna #bartrozdaje #polakicebulaki #
źródło: 01jv7ejfnp3a4xa8pdce
Pobierz

#wroclaw #architektura
źródło: comment_p3RM7zKc6hiIddRr3ytOXDdxxWSf5xVS.jpg
Pobierz@Iudex: Oczekujesz mieszanki białego koloru z odcieniami innych kolorów. Problem polega na tym, że taka elewacja po 5 latach staje się szara i brudna. Trudno o lepszą alternatywę, niż pastele. One też się brudzą, ale tego aż tak nie widać. A na białym każdy zaciek paskudnie widać.
źródło: comment_HxqwCngabjYia7Va29ucwwow5pBsqq6X.jpg
Pobierz@Iudex: odpowiedzią na Twoje pytanie jest m.in. smog, nie ma szans żeby elewacja w ładnym kolorze utrzymała się rok w czystości
Idąc tym tropem szkoda, że ktoś tego nie pomalował na pastelem, bo przecież się pobrudzi: https://goo.gl/maps/vrWqtbLp4gK2
(spokojnie kilka lat po remoncie elewacji).
@Iudex: ale na pastelach widać to wolniej, więc można wydłużyć czas pomiędzy modernizacją a pierwszym malowaniem (zazwyczaj są barwiony w masie)
Pewnie noszą brązowe majtki, bo jak się obsrają, to nie trzeba prać (hehe).
Swoją drogą: za komuny mieliśmy szare smutne domy i względnie kolorowe samochody (czarne były tylko limuzyny partyjne). Teraz mamy kolorowe brzydkie domy i szare smutne samochody.
@benzdriver Zdjęcie na jedności narodowej, w ciągu kamienic. Wygląda to jak g---o w lesie.
Cytat z Alternatywy 4
polecam przeczytać Wannę z kolumnadą. Smutny reportaż o estetyce Polaków. Jest cały rozdział o tym.