Aktywne Wpisy

Marek_Tempe +19
Dobrze, że nikt nie widzi moich notatek o użytkownikach.
mambar +3
Znalazłem na OLX bardzo podejrzaną pracę .Nawet brałem udział w szkoleniu, które nie wyjaśniło na czym polega ta praca. Czy ktoś może mi wytłumaczyć o co tutaj może chodzić? Podam link do ogłoszenia oraz 9 zdjęć ze szkolenia oraz rozmowy ze specjalistą do spraw rekrutacji. Zacznę od tego ,że na OLX pewna Pani napisała, że szukają osób do odpisywania ludziom na wiadomości gotowymi formułkami, obsługi klienta i pomocy technicznej. Napisałem do niej
źródło: 1
Pobierz

W sobotę stwierdziłem, że w dupie z dylematem, poszedłem do sklepu i kupiłem Oneplus 3T. Absolutnie nie żałuję, ponieważ okazało się, że to pierwszy mój telefon z Androidem, który chodzi tak jak powinien. Miałem Nexusy, Galaxy, wszystkie HTC oprócz tych nowych, Z3 i Z3C, jakiegoś LG. Żadnych lagów, bateria trzyma dobrze, ekran spoko (denerwuje różowa poświata przy niskiej jasności, ale to wada fabryczna AMOLEDów), dźwięk głośny (jeszcze nie wiem jak z jakością, dopiero testuję, najważniejsze że Viper4Android śmiga), wszystko działa.
Pierwszego dnia miałem przygodę, bo chcąc sflashować Resurrection Remix zamiast OOS, zbrickowałem telefon. Jestem człowiekiem w gorącej wodzie kąpanym, nie przeczytałem całej instrukcji flashowania i pominąłem jeden ważny krok - ustawienie hasła/PINu przed procesem rootowania i wrzucania TWRP, ze względu na dm-verity. Nie ustawiłem, więc klucze krypto zostały wygenerowane na podstawie kij wie czego i nie znałem hasła aby odszyfrować partycję, czyli brak dostępu do pamięci telefonu :) Po wielu próbach udało mi uzyskać dostęp do fastboota, sflashowałem stock recovery i wystarczyło adb sideload OOS. Ustawiłem hasło i reszta poszła bezboleśnie. Obecnie zachwycam się "otwartością" OP3T i dziwę się, że tak długo wytrzymałem w zamkniętym S6 na Exynosie. Zresztą te dwa telefony nie mają porównania, jak niebo i ziemia, na korzyść OPT3. S6 sprawia teraz wrażenie zabawki. Zdecydowanie polecam ten telefon, niech was niska cena nie odstrasza.
#android #oneplus #oneplus3t
@dolOfWK6KN: gdzie taki sklep?
Ja wcześniej miałem Galaxy note 4 też na exynosie i teraz po przesiadce na opo3t 128 też widzę duzy plus dla snapdragon... Większą społeczność i ogólnie więcej aplikacji pisanych bezpośrednio pod snapdragon....
Próbowałeś może lineage os?
Ja jeszcze nawet nie mam roota i jakoś na razie nie czuję potrzeby żeby mieć na tym co jest chodzi mega wydajnie brakuje tylko adway;P
A że oneplusy nie tracą gwarancji na custom romach czy po roocie to i zabawa spokojniejsza ;)
Widać różnicę między i tak szybkim oficjalnym romem?
https://www.google.co.uk/maps/place/52%C2%B024'29.6%22N+1%C2%B030'37.6%22W/@52.4081186,-1.5129628,16.67z/data=!4m5!3m4!1s0x0:0x0!8m2!3d52.408213!4d-1.510454
Sklep O2, akurat miałem szczęście i mieli na