Aktywne Wpisy
Larsberg +18
Dlaczego w Polsce panuje przekonanie że autem z małą ilością koni nie da się normalnie jeździć? Użytkownik @Adamfabiarz łamie ten stereotyp poruszając się swoją 60 konną Fabią w kombii po autostradach powodując w ten sposób ból dupy wykopków mających po kilka razy więcej koni w swoich rydwanach ale niemogących ich w legalny sposób wykorzystać (limit 140 km/h sprawia że wszyscy niezależnie od mocy są równi)
#samochody #motoryzacja
#samochody #motoryzacja
JanDzbanPL +27
Polacy najwięcej krzyczą o braku wdzięczności z strony ukraincow, jak widać Polska nawet nie jest w top 3 a krzyczymy jakbyśmy sami uratowali Ukrainę przed zagładą #ukraina
Kazda decyzje moglbym zmieniac pod siebie i wlasne upodobania. Coś na zasadzie efektu motyla aż w końcu bym doprowadził do idealnego scenariusza mojego zycia :) nie wydaje mi się, żeby to było możliwe a na pewno nie za mojego życia - poza tym pewnie w tym co pisze znalazłoby się dużo sprzeczności lub paradoksow ale gdyby cos takiego udalo sie okielznac byłby to przełom
#fizykakwantowa #fizyka #wieloswiat #rozkminy
Na przykład cofasz się i wybierasz opcję "syn" a tu sie okazuje że rodzi sie z rzadką chorobą genetyczną której córka by nie odziedziczyła. Albo chciałbyś cofnąć się by wybrac inny kierunek studiów dla lepszej pracy ale przez to nigdy nie poznasz
Ale popatrz sobie na implikację, na przykład taką: jeśli istnieje ich nieskończenie wiele, to znaczy że na którymś z nich jest jakas kopia Ciebie która sobie spokojnie i bez krępacji podrożoje między światami. Spotyka się z samym sobą, uczy sie na ich błędach, daje im dobre rady na temat życia. Tobie też - dlaczego jeszcze nie spotkałeś siebie z innego wymiaru? Albo dowolnego innego multi-universowego wędrowca?
@w_szafa: to bardzo ciekawa hipoteza :) tak, kaza zmiana na lepsze moze wiazac sie z 5 zmianami na gorsze. ale cofajac sie nieskonczona ilosc razy osiagne swoja wlasna utiopie ;) juz zrozumialem o co Ci chodzi :) ze znudzi mi sie szukanie idealnego bo zawsze bede
Ja dizisiaj moge przez internet kupic telefon ktory bedzie wygladal jak malutka sluchawka noszona przy uchu, i bedzie mial w zestawie GPS i czujnik ktory sam zadzwoni na pogotowie jak sie wywroce na motocyklu. Nie masz pojecia gdzie nauka bedzie za 30 lat :D