Wpis z mikrobloga

@flager: Chodzi o to, że ludzie mieli świadomość co się kopiuje, a co nie. Żeby nie było sytuacji gdzie wykopki uznają jakiegoś mireczka za guru zartów, a ten guru kawały kopiuje z innej strony.
Tak jakby nagle się okazało, że @powodzenia swoje wpisy super performens skądś kopiuje. Afera by była i każdy chciałby się dowiedzieć o co chodzi.
  • Odpowiedz
@jakosdajerade: Przecież wiadomo, że w zdecydowanej większości żarty są zasłyszane lub przeczytane w innym źródle.
Pytam po raz kolejny, jak znajomy opowiada żarty, to sądzisz, że on wszystkie sam wymyśla? Przecież z góry można założyć, że jeżeli ktoś na wstępie się nie pochwali, że to jego inwencja to można założyć, że to powielona informacja.

Zdradzę ci pewien sekret: większość treści na wykopie nie jest tworzona oryginalnie na tym serwisie, tylko
  • Odpowiedz
@jakosdajerade: @flager: Panowie, dajcie na wstrzymanie ;) Z dowcipu się pośmiejcie, jak się podoba, nie trzeba wojen prowadzić z powodu takiej pierdoły. Dla mnie pisanie, że jest z reddita nic nie zmienia, jak to taki problem to będzie dodany tag, że z------e z tego serwisu - chociaż tak jak pisze @flager też uważam, że to trochę overkill, na wykopie, gdzie 99% treści to copy-paste.
  • Odpowiedz
@flager: w porządku, ale tutaj chodzi o otrzymanie korzyści w postaci atencji i plusów niesprawiedliwym kosztem.
Ludzie, którzy przeglądają gorące powinni być informowani, ze jakiś wpis to kalka, zarzutka, albo własny pomysł, żeby nie wydawało im się, ze autor wpisu to jakiś np. kawalarz.
  • Odpowiedz
@asunez: Jakby było tak, że gość wszedł na stronę z kawałami i znalazł na 10 stronie po przeczytanie 1000 kawałów właśnie ten i podzielił się z nim to spoko, na tym polega wykop. Ale jeżeli autor bierze treść najbardziej podbitą z innego agregatora treści to na czym polega jego praca? Tylko kopiuje. Żart nawet nie musi mu się podobać i wstawia go na mirko, żeby mieć plusy i osoby, które
  • Odpowiedz
@jakosdajerade: A sprawdzić twoje wpisy czy podajesz źródła?

w porządku, ale tutaj chodzi o otrzymanie korzyści w postaci atencji i plusów niesprawiedliwym kosztem.

Dobre! Otrzymywać plusy niesprawiedliwym kosztem - uśmiałem się z tego bardziej niż z żartu OPa.
A autorowi wrzutki na Reddicie kazałeś tagować skąd to wziął czy uważasz, że tam wszystko jest oryginalne?
  • Odpowiedz
@jakosdajerade: No pewnie, bo wrzucając dowcip spodziewałem się miliona plusów. Jak przejrzysz moje wpisy to zobaczysz, że to nei pierwszy dowcip który wrzucam, ale co z tego - przecież robię to dla atencji xD Wcześniej raptem jeden dowcip na tyle się wybił, że miał ~~1.5k plusów. Reszta max 30-40. Dzielę się dowcipami, które mnie śmieszą i podobają, oraz które mam nadzieję, że spodobają się Mirkom, które Reddita może nie przeglądają.
  • Odpowiedz
Z dowcipu się pośmiejcie, jak się podoba, nie trzeba wojen prowadzić z powodu takiej pierdoły.

@asunez: Trzeba, Trzeba. Jak widać wg @jakosdajerade plusy na wykopie to poważna sprawa i nie wolno dopuścić do ich dewaluacji poprzez niesprawiedliwe ich rozdzielanie. ;)
  • Odpowiedz