Wpis z mikrobloga

@Primusek: > Jeśli Izu by wyciągnął wnioski i jeszcze zrobił progress to by Furego mógłby wypykać, a nawet stłuc. Ja nie wiem, czy by chciał podjąć takie ryzyko.
Brazil co prawda wygrał, ale miał bułkę zamiast twarzy. A Fury jest jeszcze wolniejszy.
  • Odpowiedz
@powietkiin: btw ciekawa by była walka izu vs fury Xd już sobie to wyobrazam, izu strzela w powietrze parę silnych ciosów po czym sam się kładzie na deski, trafić w nieruchomy cel jakim jest głowa brizeli to nie wyczyn
  • Odpowiedz
@powietkiin: I jak to przeczy temu co napisałem?

Ja nie wiem, czy by chciał podjąć takie ryzyko.

W kontekście dyskusji chyba zrozumiałe o czym mówi ryzyko? Obserwator to zrozumiał ty wyskoczyłeś jak poparzony. Trochę śmieszny z ciebie koleś.
  • Odpowiedz
@Primusek: "Jeśli Izu by wyciągnął wnioski i jeszcze zrobił progress to by Furego mógłby wypykać, a nawet stłuc. Ja nie wiem, czy by chciał podjąć takie ryzyko.
Brazil co prawda wygrał, ale miał bułkę zamiast twarzy. A Fury jest jeszcze wolniejszy."
"A Fury jest jeszcze wolniejszy"
  • Odpowiedz
@powietkiin: : Nie no, slowem nie powiedzialem, ze Izu mialby podejscie. Malo tego, uwazam, ze w Polsce jest przecenionym zawodnikiem. Mimo wszystko nie widze powodu, zeby tego KLOCA (TYSON FURY) porownywac do LEGENDY (MIKE TYSON), ktory BYL KOMPLETNYM ZAWODNIKIEM. Ten cios, ta szybkosc, ten balans.

Parafrazujac klasyka: BIALYM BOKSEROM BRAKUJE LUZU, A PRZYDALOBY SIE TROCHE POLOTU I FINEZJI...

@edit to mialo byc do @powietkiin:
  • Odpowiedz
@bart0sz: spk rozumiem, można uznać wyższość tysona nad furym to jest zrozumiale, ja tylko napisalem, że fury jest naturalnym atleta tak jak mike Tyson co do tego musisz się zgodzic :)
  • Odpowiedz
@powietkiin: Tyson Fury nigdy mi nie imponowal pod zadnym wzgledem. Poza tym uwazam, ze walka z Klitschko byla jedna z najgorszych walk o pas jakie widzialem. Dodatkowo uwazam, ze aktualni mistrzowie- Wilder czy Joshua zjedliby go w kilka rund.
  • Odpowiedz
@bart0sz: z joshua zdania są podzielone (moim zdaniem fury na punkty, joshua zbyt prosty i schematyczny dla furego) ale z wilderem przesadziles, przecież on jest dziurawy jak ser w obronie, chaotyczny w ataku, fury to strateg z lodem w zylach i bez problemu by go znokautował, mało tego uważam, że mały powietkin bez problemu skrócił by dystans i wykopyrtal wildera - nie oszukujmy się to jest mistrz na papierze do
  • Odpowiedz
@powietkiin: Co do samej walki Klitschko vs Fury to Fury wykorzystal to, co od lat bylo widoczne. Klitschko zawsze korzystal ze swojego zasiegu a w zwarciu szybko klinczowal lub sie odwracal, co Fury trafnie wykorzystal. jesli chodzi o walory techniczne to jednak mimo wszystko Fury do najlepszych nie nalezy. Co do Wildera to w pewnym sensie sie zgadzam, ze Fury moglby to wykorzystac, z drugiej strony mimo wszystko obstawialbym zwyciestwo
  • Odpowiedz
@powietkiin: I tu sie zgadzamy w 100%. Wystarczylo obalic Kliczko by ta waga znow odzyla!
A co do AJ to wspomnisz moje slowa! Gosc jest niesamowity, jego forma i osiagi treningowe w kompletnie niezaleznych od boksu dyscyplinach a do tego potezny cios robia wrazenie.

Whyte jest twardym zawodnikiem, co udowodnil w swietnej walce z Chisora, AJ obijal go od poczatku. Smiem twierdzic, ze wielu zawodnikow z czolowki lezaloby po jego
  • Odpowiedz