Wpis z mikrobloga

Do tej pory mnie zastanawia czy rzeczywiście tak bezrefleksyjne społeczeństwo mamy w PL, że wystarczy 2 lata żeby zapomniało co się działo przez I lat rządów PO. Nie robię tu agitki. Było chałowo i jest chałowo... ale od kilku dni mamy jakiś nalot #60groszyzawpis chyba albo wykopki może rozum odebrało. Tusk najlepszym premierem? Sikorski najlepszym MON? I jeszcze potem pani Ewka??? Na prawdę tego nie pamiętacie jak oni zmieniali zdanie i obiecywali no zero imigrantów a potem po cichu zgadzali się na wszystko? Byli przedłużeniem władzy Merkel w Polsce? Dzielenie Polski, wprowadzanie podziałów, płacenie za trolli pod krzyżem czy podpalenie budki ambasady FR? Zero akcji wobec mord stream? Olewanie podpisów rodziców o 6ciolatki w szkołach?

Nie ma odcieni szarości. Jest tylko "oni są źli a my jesteśmy dobrzy". Ja rozumiem że tak mówią politycy ale dlaczego wyborcy też tak uważają?

Ludzie, ja chcę wierzyć że to wszystko są multikonta płatnych trolli. Bo inaczej jesteśmy zgubieni, skazani na alteracje pomiędzy najgorszą centrolewicową partią ever a najgorszą narodowosocjalistyczną partią ever. Dopóki tak będzie nic się nie zmieni.

#bekazpisu #bekazpo #neuropa #4konserwy #polityka
  • 169
  • Odpowiedz
@steemm: O ja p... przecież to samo zalinkowałem z innego źródła. Powtarzam, nie dociera, że obie partie robiły dokładnie to samo i za to samo je równo krytykuję. Nie, trzeba udawać, że 23% VAT za PO było lepsze niż 23% VAT za PIS.
  • Odpowiedz
@steemm: jesteś chłopie ograniczony. Rządy PiS to gówno, ale Ty podchodzisz do drugiego gówna i mówisz, że to cukierek. Wyprany totalnie z inteligencji i zdrowego osądu. W Polsce jest taki syf bo ludzie twojego pokroju mają prawa wyborcze.
  • Odpowiedz
@Bartpabicz: Zwracam tylko uwage, że we wpisie postawiono nieprawdziwe zarzuty, bądź takie grzechy, które obecna władza popełnia jeszcze częściej. Nigdzie nie twierdziłem, że poprzednia władza była uczciwa, bo wychodzę z założenia, że żadna nie była i nigdy będzie.

Obydwaj gospodarze są fatalni. A czy jeden byl gorszy od drugiego - jakie to ma znaczenie?

Jedno z głupszych zdanie jakie ostatnio czytałem.
  • Odpowiedz
@ajuto00 w Polsce istnieje ponad 50 zarejestrowanych partii politycznych - znasz ich programy, że tak twierdzisz?

No chyba, że uznajesz głos na niemedialna partie za głos zmarnowany. Wtedy całą demokrację spakuj do wora, wywal przez okno, zakuj sie w lancuchy i dopytaj kto chcialby kluczyk
  • Odpowiedz
@Bartpabicz Na oko połowa z tej strony to czyste kłamstwa, bujdy powtarzane przez trolli pisu, 1/4 to nie żadne afery, z pozostałej części pomiędzy sprawami nadającymi się do lokalnych gazet i półprawdami jest kilka spraw wart uwagi.

To jest właśnie bezczelna propaganda. Wymieszać klamstwa, manipulacje, półprawdy i prawdziwe sprawy wart prokuratury w papkę i serwować ludziom zamkniętym w bańce informacyjnej.
  • Odpowiedz
@etimeel: Czyli krytykując te złe PO nie przytoczyłeś żadnego faktu tylko same hasełka hurr durr pachołki Merkel i to niby był zły rząd? Skoro nie potrafisz wymienić jego wad to musiał być bardzo dobry.
  • Odpowiedz
@Bartpabicz: Głosowanie na partię, która nie ma szans wejść = głosowanie na zwycięzców. Jeżeli partia nie ma siły przebicia, to znaczy, że:
a) jest nieudolna
b) nie umie dotrzeć do ludzi
c) ma słabe zaplecze

Głosować na nieudaczników? Czy na pewno chcę, żeby rządzili moim
  • Odpowiedz
@O5KAR: śmieje się z nieudolności tego rządu a twoim zdaniem bronie tuska xD ja #!$%@? naprawdę mistrzostwo świata, właśnie wysłałem szefernakerowi pochwałę, mam nadzieję że zostaniesz doceniony
  • Odpowiedz
@nocnypowodemtegokontaxD: Zapytaj tego Szachermachera czy nie ma tabletek na Twoje urojenia bo zamiast śmiać się z kochanej władzy to mnie posądzasz o jej obronę dlatego, że śmieję się z kochanej władzy neuropejskiej.
  • Odpowiedz
@Bartpabicz Ależ to bardzo dużo zmienia. Po pierwsze, największe "afery" PO bardzo często z jakimi się spotykam to m.in. ofe, Amber Gold, lasy państwowe, podsluchowa, zegarkowa.Czyli po kolei nieafera tylko sluszny krok, afera bardzo malo zalezna od rzsdu, kłamstwo, afera głównie o tym jak politycy klną, gównoafera.

Po drugie pis serwuje wlasnie tej powiedzmy 80% papki propagandowej, w którą ludzie uwierzyli. A Ty wkleiłes linka do niej.

Kliknąłem w kategorię którą
  • Odpowiedz
@ajuto00

A po czym wnioskujesz czy partia ma szanse wejsc? Po sondazach? Dobrze pamietam moment, kiedy PO spadalo ze swiecznika. @Rzeczpospolita_pl opublikowala sondaz, w ktorym Nowoczesna, o ktorej wczesniej kompletnie NIKT nie slyszal, dostala 11% poparcia. Tak tworzy sie mit zmarnowanego glosu. Odgornie.
Jezeli liczysz na to, ze w Polsacie czy TVN pokaza dzialalnosc np. republikanow, libertarian czy PPS, i w taki sposob zalapia sie na sondaz, to wlasnie pieczetujesz
  • Odpowiedz
@kakaowymistrz afera hazardowa, udokumentowane klamstwo Kopacz odnosnie analizy miejsca katastrofy w Smolensku, zupelnie niemoralna, acz uznana za uprawnioną, grabież dziecicznych srodkow z OFE, demontaz pierwszego progu ostroznosciowego, gra Rostowskiego nierealnym budzetem w celu ominiecia konstytucyjnej koniecznosci ograniczenia wydatkow budzetowych, omawianie przez szefa MSW z prezesem NBP zlamania Konstytucji RP poprzez wykup obligacji prez NBP (to byla istota afery "o tym, że politycy klną"! Nie manipuluj), organizacja EURO....

Daj spokój
  • Odpowiedz
@etimeel chciałem skromnie zauważyć, że podobnie było w przypadku PiS - ich dwa lata rządów też określano jako coś nieaktualnego, nie mającego wpływu na nic, że idzie nowa jakość, przynajmniej lepiej PiS niż PO. A teraz lepiej PO niż PiS :D

Pożyteczni idioci nie są tego świadomi. Większość wpisów na temat afer PiS, mimo, że prawdziwa, jest popełniania przez pożytecznych idiotów. Nie szukalbym tu zrozumienia
  • Odpowiedz