Wpis z mikrobloga

@Zydomasoneria: szkoda ze prawy pas to koleiny i dziury. Wzieliby sie za lapanie złodziei aut albo tych co na autostradach lewym a nie czatuja w miescie na tych co jadą lewym bo prawy niezdatny do uzytku
  • Odpowiedz
@Lapidarny: Na DTŚ-ce Janusze lewego i środkowego pasa strasznie #!$%@?ą. Natomiast Twoja odpowiedź uzmysłowiła mi, że faktycznie Chorzowska/Katowicka jest w średnim stanie. Natomiast KRD pozwala na jazdę lewym pasem w przypadku dziurach na jezdni. Wiec w tym wypadku mandatu raczej bym nie przyjął. Raczej bo 20 zł sądu jest niewarte ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@miehu: Nie uważasz, że brak jazdy prawym pasem podobnie jak brak suwaka jest w Polsce problemem? Oczywiście w tym wypadku (dziurawość jezdni) można dyskutować o zasadności mandatu ale uświadomienie społeczeństwa by się przydało.
  • Odpowiedz
@Zydomasoneria: no wiesz, nie wiem jak w innych OSK ale u mnie zawsze była zjebka za jazdę lewym pasem bo przepisy jasno mówią, że w Polsce jest ruch prawostronny więc tylko jeśli masz możliwość to jedz prawym pasem.
  • Odpowiedz