Aktywne Wpisy

#apple #iphone #komputery #informatyka
Uważam że jestem osobą biegłą z komputerami, przerobiłem dziesiątki linuxów, modyfikacje systemów, programowałem i składałem komputery. Ale tak s-----------o systemu jak Apple nie doświadczyłem.
Chcę pobrać nagrany iPhonem film. Podłączam go do komputera, wchodzę w folder iPhona i nie ma, są tylko zdjęcia. Na smartfonie jest ale kiedy przeglądasz media z poziomu kompa to nie ma. Spróbuj z poziomu iPhone
Uważam że jestem osobą biegłą z komputerami, przerobiłem dziesiątki linuxów, modyfikacje systemów, programowałem i składałem komputery. Ale tak s-----------o systemu jak Apple nie doświadczyłem.
Chcę pobrać nagrany iPhonem film. Podłączam go do komputera, wchodzę w folder iPhona i nie ma, są tylko zdjęcia. Na smartfonie jest ale kiedy przeglądasz media z poziomu kompa to nie ma. Spróbuj z poziomu iPhone
źródło: 55ph
Pobierz
noipmezc +12
macie taki produkt ktury sadzac po nazwie/opakowaniu/itp wydaje sie czyms innym niz jest w rzeczywistosci? ja tak mam z dolina noteci jak to pierwszy raz zobaczylem to mysalem ze to jakis suplementy dla sportowcuw a to k---a zarcie dla psuw
źródło: pol_pm_Mokra-karma-dla-psa-Dolina-Noteci-Premium-bogata-w-jagniecine-saszetka-500-g-195_1
Pobierz

Takie wytłumaczenie dla ludzi z dziwną logiką
więc porównując procesory do samochodów, to nowe ryzeny 7 są ciężarówka, więc do zabawy na torze ich nikt nie zabiera, bo w grach nie ma tragedii, miał być poziom i5 6500 no i jest
to jest procesor typowo do pracy, nie do gier, więc pisanie hurr durr 2.5k a daje d--y w grach jest bez sensu, idąc tym tokiem myślenia na xeon e7 8890 v4 powinno być jakieś 5x więcej fpsów w grach niż na i7 7700k, bo kosztuje 100 milionuf
dlatego też jak ktoś chciał kupować kompa typowo pod gry, to najczęściej polecanym prockiem był i5 6600k(a teraz oczywiście 7600k), bo do i7k często nie ma sensu dopłacać ze względu na 5fps więcej
zobaczcie jaką wydajność ma w programach do renderowania, konwertowania itd, to się liczy w tym pułapie cenowym
mam nadzieję że pomogłem
przez brak konkurencji niedługo i3 byłoby poza zasięgiem zwykłego kowalskiego i kosztowałby 1k+
@PurePC_pl zgodzicie się ze mną?
http://www.wykop.pl/wpis/22561727/#comment-8130591514
sami wyciągnijcie wnioski
14% ogólnej wydajności więcej a cena x3
i żeby nikt się nie czepiał że piszę z małej czy coś
nie jestem kontem oficjalnym ani nie piszę listu oficjalnego do prezydenta miasta dziura zabita dechami
źródło: comment_QIssudWnMpQTWrxxK9XJeC1yUiw2mkUq.gif
Pobierz@MaddoxX1911: do 7700k jak najbardziej jest sens, w grach jest to 10-20% wzrost, wyżej nie ma sensu, bo nie ma gier wykorzystujących więcej niż 4 rdzeni/8 wątków
@Jurigag: rzadko to ma sens, chyba że ktoś ma duży zapas cebulionów
@kozy56: ryzen 7 tak, co widać na wynikach, że do gier się nie nadaje
Smucący jest fakt tak bardzo nierównej wydajności w grach, ale sytuacja może się jeszcze nieco poprawić z poprawkami mikrokodu. Mimo wszystko - względem buldożerów zrobiono potężny krok naprzód i jest to dobry znak, zarówno dla fanów
źródło: comment_ulwXIAdFG3bqcGytHwsTFPeQNNX6Kmv6.jpg
PobierzHype został zbudowany, acz Czerwoni sukcesywnie go nieco przygaszali by w dniu premiery nie było gorzkiego rozczarowania. Wszyscy pasjonaci, którzy uważnie śledzili zapowiedzi wiedzieli, że w przypadku wydajności jednowątkowej AMD nie zaoferuje kokosów. Będzie znaaacznie lepiej niż było z buldożerami, acz gorzej od Intela. Problem mają tylko jednostrzałowcy, którzy nie byli aż
Client Computing Group. Includes platforms designed for notebooks (including Ultrabook™ devices), 2 in 1 systems, desktops (including all-in- ones and high-end enthusiast PCs), tablets, phones, wireless and wired connectivity products, and mobile communication components.
Data Center Group. Includes platforms designed for the enterprise, cloud, communications infrastructure, and technical computing segments.
Internet of Things Group. Includes platforms designed for Internet of Things market segments, including retail, transportation, industrial, and buildings
@PurePC_pl: To jest ogromna wada z punktu widzenia większości użytkowników. Bo ok, jak ktoś siedzi na blenderze tylko to Ryzen dla niego super opcja (w zasadzie teraz to zaawansowani amatorzy, półprofesjonalności to beda miec raj z ryzenami. Chyba ze potrzebują wiecej lini PCI-E no to lipa). Ale jak ktoś np. trochę