Wpis z mikrobloga

Ale Real dał się wyruchać Adidasowi z tą umową do 2020, dostają od nich 40 mln euro przy tym co dostaje Barcelona 85 mln i United 95 mln to są grosze.

Ale najlepsze jest to że za wszelką cenę próbują sobie odbić te straty i żądają od potencjalnego nowego sponsora Under Amour 150 mln XD

Amerykańce ich olali a szkoda bo podobno są lepsi od Nike i Adidasa, a największym klubem piłkarskim, który sponsorują jest Tottenham zajmujący drugie miejsce w lidze.

Chyba prezes Realu jednak wcale nie jest takim dobrym biznesmenem XD Bo gdyby podpisał umowę z Adidasem na krótszy okres to może nie musiałby korzyć się przed arabami i usuwać krzyża z herbu na ich skinienie XD
#realmadryt #pilkanozna #januszebiznesu #mecz
chokysrocky - Ale Real dał się wyruchać Adidasowi z tą umową do 2020, dostają od nich...

źródło: comment_hq6wIboahZPXChYKQmH9mM2xBu2YYP0M.jpg

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@chokysrocky: Tylko im umowa skonczy sie szybciej niz Barcelonie czy Manu i wtedy dostana 150mln od adidasa a Barca jeszcze kilka lat bedzie dostawac te 100mln (bo dosjtaja wiecej niz 85mln, dostaja przynajmniej 105mln chyba + nabyli sporo licencji iyd)
  • Odpowiedz
@Perlo: Nie wiadomo czy regularnie co 5 lat wartość umów będzie się podwajać, jeżeli tak by było to za 20-25 lat Adidas będzie płacił miliard rocznie największym klubom XD Ja myślę że ten skok wartości umów jest spowodowany w głównej mierze tym że w ostatnim czasie Chińczycy zaczęli się bardziej interesować futbolem.
  • Odpowiedz
@chokysrocky: Od ilu lat Barca i United biorą tyle kasy? Ile brały jak Real miał te 40 mln rocznie? Ile Real jest w plecy na przestrzeni ostatnich lat? Bo jest, nie? Musi być, skoro to tacy janusze. Regularnie biją rekordy transferowe, a jakoś stać ich na rekordowe kontrakty dla Balea i Cristiano i cały czas są w topce pod względem przychodów. Myślisz, że oni nie wiedzą jak wygląda sytuacja na
  • Odpowiedz
@poleglem: Nie do końca rozumiesz, chodzi o to że Real a konkretnie florek za wszelką cenę chce odbić sobie te straty w ostatnim czasie, żądają umowy za 150 mln czyli ponad półtora razy większą od ManU mimo że mają mniej fanów na świecie i ta chytrość jest śmieszna.
  • Odpowiedz
@chokysrocky: Nie rozumiem skąd u ciebie pewność, że oni chcą coś sobie odbić za wszelką cenę. To że oczekują więcej kasy jest naturalne, a nie chytre. Niedawno rekordowa umowa wynosiła 40 pare milionów, teraz jest to prawie 100. Kolejny rekord padnie prędzej czy później, bo odpowiedni kandydat już jest, a kasa w piłce cały czas szybuje do góry. 150 mln to dużo, ale czy za dużo? Według mnie nie.
  • Odpowiedz
@chokysrocky: zajebisty kontrargument, zaorałeś mnie do cna.

1. Poza bazową kwotą w takich kontraktach znajdują się zapisy chociażby o % od sprzedanych koszulek. Ten % może być przeróżny.
2. Poza bazową kwotą w kontraktach jest masa succes fees. Może być tak, że np. za wygranie LM Real dostał od Adidasa X mln Euro bonusu.
3. Poza tematem czysto sportowym, Adidas, Nike czy dowolna inna firma może wymóc na Realu/innej drużynie
  • Odpowiedz