Wpis z mikrobloga

tak, bo demokracja jest tylko wtedy by nasza racja jest na górze

@bluehawaii91: demokracja jest wtedy kiedy przestrzega sie demokratycznych regul. Jak chocby tej, ze przy 37% uzyskanych w wyborach pozostaje jeszcze 67% ktorych prawa sa zagwarantowane przez konstytucje. A ze nie uzyskano wiekszosci konstytucyjnej potrzebnej do jej zmiany to postanowiono sparalizowac TK sila i miec prawa tych 67% w D... Wiec zamilcz ignorancie jeden jezeli masz sie zamiar odzywac w
@pk347: ale z matmy to Ty się jeszcze poducz.

I powiedz mi cóż takiego uczynił PiS że zniszczył konstytucję? Dawaj. Cóż takiego strasznego zrobił "Kaczyński", że przerosło gościa, który zamiatał przy pomocy publicznych mediów afery swoich ziomków, a gdy ci zostali nagrani podczas ciekawych rozmów, nasłał służby "specjalne" by odebrać nagrania prywatnej gazecie. Nie mówiąc o tym jak traktował wszelkie antyrządowe protesty.

Dzisiaj debile z KODu mogą sobie krzyczeć co chcą,
@crouchu: zmiana musi zachodzic w zgodzie z istniejacym prawem. W tym konkretnym przypadku - aby zmienic prawo (konstytucje) trzeba bylo miec wiekszosc do jej zmiany. Nie mieli - postanowili sparalizowac organ jej strzegacy. To jest nie do wybronienia. I od razu mowie idziesz na czarna.... z partyjnym botem bez grama przyzwoitosci nie chce miec juz stycznosci.
@pk347 zazdroszczę Ci naiwności. Demokracja kończy się na głosowaniach, cała reszta to prywatne porachunki między politykami. Jestem już na takim etapie, że mam to kompletnie w dupie co się dzieje, bo i tak nie zmieni się nic. Po prostu bawi mnie podważanie ważności wyborów, wliczając w nie głosy ludzi, którym raz na 4 lata nie chce podnieść się dupy sprzed telewizora i oddać głos na kandydata. Bawi mnie zakładanie, że ta grupa
@pk347 i uważam, że prawo w tym kraju działa jak chcę i zawsze było podporządkowane rządzącym. Koneksje wpływają na łagodniejsze traktowanie swoich, zamiata się brudy pod dywan i nikt wiele nie traci. Brutalna rzeczywistość, której żaden człowiek zaślepiony negatywnymi emocjami nie jest w stanie zrozumieć. A szkoda, świat byłby wtedy lepszy.