Miraski znacie jakieś tytuły książek aby zrozumieć język matematyki? Chodzi mi aby nauczyć sie płynnie władać "językiem matematycznym" :) #nauka #matematyka
@rajwyk Interesuje mnie jej poznanie i przede wszystkim zrozumienie. To jest jedyna dziedzina nauk z której jestem najgorszy i przez która mam tylko problemy na studiach.
@Pan_Tyrystor: To nie jest takie proste. Nie ma magicznej książki, żeby zrozumieć i już. Często studenci matematyki (no, nie ci najlepsi oczywiście, tylko ci słabsi) uczą się tego przez całe studia. Z teorią idziesz od początku, od najprostszych dowodów, rozwijasz się stopniowo i, jeśli masz problemy, to w sumie dość powoli. Program z zasady jest tak ułożony, żeby się tego nauczyć mimochodem. Musiałbyś sprecyzować pytanie.
Każdy facet z którym byłam kupował mi kwiaty i zapraszał do restauracji , nigdy nie pozwalał wracać samej w nocy więc nigdy nie zejdę poniżej tego MINIMUM bo mniej już się zrobić nie da a jeśli facet nie robi nawet tego to menel nie facet którego można rozważyć #przegryw #p0lka
http://helion.pl/ksiazki/glowa-do-liczb-barbara-oakley,glolic.htm