Aktywne Wpisy
fishhero +1906
Dowiedziałem się, że znajomy rusek został zmobilizowany, więc z ciekawości czy żyje zapytałem, co tam u niego. Odpisał, że żyje i jakoś się trzyma, ale jest kiepsko... Siedzi przemarznięty w ziemiance pokrytej strzechą z najebnymi patusami i ćpunami, sra w krzakach, wszędzie dokoła tylko brud, błoto i walające się śmieci. Najlepsze jedzenie na jakie może liczyć to zimne gotowane kartofle, problem też jest z czystą wodą, więc piją jakiś syf z bajora,
CrimsonCube +116
Ciekawa informacja w kontekście ostatniej dyskusji o RODOSach na wypoku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#rod #rodos #nieruchomosci #krakow
#rod #rodos #nieruchomosci #krakow
#testowanieoprogramowania #tester #testowanie
Edit: testerzy.pl mieli swego czasu program staży, są też firmy, które po odbyciu (płatnego) kursu zapewniają staż, potem pracę dla tych
Z tym że jest tam nikła szansa że ktoś Cię nauczy jak testować ;) Mozilla kiedyś poszukiwała wolontariuszy, może dalej to robią, musiałbyś sprawdzić. A tak to pozostaje szukać jakichś projektów open sourcowych i tam się pytać (np. na githubie). Ale też - nie wiem jak patrzą na ludzi, którzy nic nie mają doświadczenia.
Jeśli jesteś z jakiegoś większego miasta
@testuser: błagam,tylko nie zaczynaj od zrobienia płatnego kursu i certyfikatu podstawowego! Nie dorzucaj hajsu do tego. Jeśli zasponsoruje Ci to Urząd Pracy to spoko, idź, niech wiem że chociaż pani krysia nie #!$%@?ła pieniędzy na kawę i ciastka. Ewentualnie pracodawca,
Ale nie dorabiajcie firm które #!$%@?ły rynek testerski i postrzeganie testerów jako małpy które muszą przejść certyfikację by być... certyfikowaną małpą. A poza tym
Z takich miejsc na start to w warszawie są firmy na S., T. czy L. które przewijają się pewnie przez połowę CVek testerów w Wawie - można też
Komentarz usunięty przez autora