Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Jestem studentką pierwszego roku, i nie mogę znaleźć nigdzie informacji na stronie mojej uczelni. Jeśli nie zaliczyłam jednego przedmiotu, to co w takim wypadku muszę zrobić?
Muszę napisać podanie do dziekana, o warunkowy wpis żebym mogła dalej studiować czy jakieś podanie o egzamin komisyjny? Nie wiem co pierwsze, jestem cała zestresowana i nawet nie myślę racjonalnie, wstyd.

#studbaza #studia #pytanie

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: sokytsinolop
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AnonimoweMirkoWyznania: tak jak inni piszą, zwyczajnie dowiedz się szybko w dziekanacie. Co uczelnia to inne reguły tak naprawdę, u mnie za niezaliczenie jednego przedmiotu dają dwa dodatkowe terminy poprawkowe w letniej sesji, ale u większości i tak mimo wszystko, jak mniemam, jest warunek ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Jestem studentką pierwszego roku, i nie mogę znaleźć nigdzie informacji na stronie mojej uczelni. Jeśli nie zaliczyłam jednego przedmiotu, to co w takim wypadku muszę zrobić?

Może da się to jakoś załatwić ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@AnonimoweMirkoWyznania zapytaj kogoś z roku wyżej albo właśnie u źródła - pani z dziekanatu. U nas np egzamin komisyjny to przywilej xD i czasem prowadzący traktują 2 termin jako komisyjny. Na pierwszym roku kluczowe może być zdobycie odpowiedniej ilości ects i tak np u mnie chemia miała tyle ects, że jak tego się nie zaliczyło to już oficjalnie powinno się powtarzać rok, ale podania do dziekana zalatwily sprawę wiec się nie
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: na każdej uczelni jest trochę inaczej, ale zasady podobne: można przejść warunkowo na dalszy semestr nie mając zaliczonego jakiegoś przedmiotu, ale jest za ten brakujący przedmiot dodatkowa opłata w ramach czesnego lub opłata ogólna jeśli nie ma czesnego. Z reguły podanie o warunek trzeba złożyć na papierze w dziekanacie, dziekan z reguły podpisuje z automatu. Różnie jest z koniecznym terminem zaliczenia przedmiotu, czasami czas jest do końca roku, a
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Idź do sekcji studenckiej jak nie możesz nic znaleźć, tam Cie zmierzą wzrokiem, ocenia i powiedzią po chamsku co masz zrobic (brrr moja sekcja była tragiczna, never again).

I nie panikuj, nikt Cie nie wyrzuci ze studiów, nic się nie stanie. Dostaniesz warunek za który pewnie trzeba będzie uiścić jakąś symboliczną opłatę, albo egzamin komisyjny, nauczysz się, zdasz i życie będzie toczyć się dalej.

No, fucking, worries.
  • Odpowiedz
@onsok ale pieprzysz xD uczelnia uczelni nie równa. A OPka uwalila przedmiot a nie semestr. Nie zawsze na pierwszym semestrze wykładowcy "darują". U mnie na pierwszym roku nie było żadnych taryf ulgowych. I nie gadaj głupot: "rozważ czy te studia są dla Ciebie". Każdemu się może noga podwinąć. Tym bardziej na pierwszym roku.

@AnonimoweMirkoWyznania regulamin uczelni + info z dziekanatu. Zależy jaka uczelnia. Komis albo egzamin warunkowy - gdy czujesz
  • Odpowiedz