Wpis z mikrobloga

Witajcie,
Mam taki problem, że posiadam płytę główną MSI B150M PRO-VDH oraz procesor i5 7400. Niestety po uruchomieniu wszystko startuje, ale nie ma obrazu. Wyczytałem, że płyta ma za stary bios i nie obsługuje tego procesora bez aktualizacji go. Czy ktoś wie, gdzie w Kielcach mogliby mi coś takiego zrobić?
#komputery #kielce
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Bahupl: Startują wentylatory, i tyle. Monitor nie otrzymuje sygnału. Żadnych błędów przez głośnik. Diody sygnalizujące jakiś błąd też się nie świecą na płycie.
  • Odpowiedz
Strzelał bym że kompa masz nie kompatybilnie ustawionego do monitora względem odświeżania lub rozdzielczości. I dlatego brak obrazu. jeśli na grafice występuje to samo
  • Odpowiedz
@Bahupl: sam składałem, aczkolwiek nie jestem w tym totalnie zielony. Kilka komputerów złożyłem i działają do tej pory, a tutaj taki niefart wyszedł z tą płytą.( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@Rafi5451: powiem tak.Zresetuj jeszcze biosa.Chociażby baterią.Jeśli to nadal nic nie zmieni. Rozbierz kompa na części i złóż ponownie. Może coś gdzieś nie docisnołeś. Z tego co też zrozumiałem to speeker też nic nie daje znaku życia. Wiec wtedy zostaje ci tylko i wyłacznie gwarancaja
  • Odpowiedz
@Bahupl: Bios resetowałem wyjmując baterie. Dociskałem wszystkie wtyczki. Speaker dał znać, jak wyjąłem ram z płyty. Jeżeli wszystko jest na miejscu jest cisza.
  • Odpowiedz
@Rafi5451: Jednak bym go złożył jeszcze raz dla świętego spokoju.W instrukcji płyty głównej powinieneś mieć napisane. Jak się zachowuje jak się włacza kompa. Bo zazwyczaj jak jest wszystko w porządku to jest jakieś tam piknięcie.Które u ciebie nie występuje. No i gwarancja zostaje ci w ostateczności.Bo jak nic nie pomaga to znaczy że jest coś uwalone.Niestety.
  • Odpowiedz