Wpis z mikrobloga

@Rabusek jesli coś jest przecenione może mieć uszkodzone opakowanie, karton, może nie być folii na walizce, maks może być porysowana bo zazwyczaj są pakowane tylko w folie. Ale dbamy o jakość i produkt najwyżej powinien mieć uszkodzone opakowanie. Nie powinni go uszkodzonego wysłać itp.
@skullzard: o, spodziewałem się że zbesztasz własną firmę że płacisz za marketing - miło sie zaskoczyłem, bo wiem, że samsonite robi zajebiście dobre produkty (sam mam dwa american touristery, wyglądają solidnie, zobaczymy jak za kilka lat będą wyglądać :) )
@rabusek Ceny są wysokie na nieprzecenionych przedmiotach gdyż po prostu Amazon nie sprzedaje za bardzo shitu. No i płacisz za jakość usług które zostaną dobrze wykonane.
@skullzard: aa, czyli pracujesz dla AMAZONA nie SAMSONITE'A? :D

A powiedz mi, czemu niektóre rezczy nie są wysyłane do Polski, gdy inne ich modele tak? Ostatnio kupowałem lokowke dla dziewczyny, model wyzej i nizej można było zamówić, ale tego ktory nas interesował akurat nie..
@Rabusek tak pracuje, zajmuje się rozwiązywaniem problemow, bardziej na magazynie. Może po prostu nie było tej lokowki innego modelu na magazynie. Ewentualnie przedmiot nie był dostępny do kupienia, bo nie został jeszcze skończony proces stow, czyli umieszczony w lokacji z której pobiera go picker. Bo przedmiot może być wyświetlony na stronie normalnie, ale zanim nie zostanie skończony proces stow, nie jest on dostepny. A na sklepie się wyświetla.