Aktywne Wpisy
Cinoski +213
Po 7 godzinach czekania na sorze przyjęli do szpitala mamę różowej po zawale ze znaczną niepełnosprawnością.
Przestaje mnie dziwić popularność znachorów.
Przestaje mnie dziwić popularność znachorów.
TeselACC +311
Dopiero dzisiaj dowiedziałem się że #pdk nie znaczy padaka tylko pozdro dla kumatych. Używałem tego źle przez lata. Wychodzi na to że ewidentnie nie jestem kumaty. Ale za to wiele wiadomości nagle nabralo sensu
#pdk #wstydliwewyznania #lepiejpoznonizwcale
#pdk #wstydliwewyznania #lepiejpoznonizwcale
@worldmaster: kolejny entuzjasta pisma obrazkowego XD dla takich jak wy też są książki - polecam poszukiwania rozpocząć w Smyku
@Ostrzewtlumie: a co ma powiedzieć ktoś kto nic nie czyta? Przecież taka osoba nie zna żadnych autorów poza tymi, których się wspomina w Pytaniu na śniadanie xD Najlepsi są ci, którzy jadą po Bukowskim, bo jego twórczość kojarzą z memów XD
@durielek: Widocznie jestem wzrokowcem i szkoda mi czasu na ślęczenie nad tym co ktoś tam napisał. Napisałeś coś? To mi zapłać za to, że muszę przeczytać 150 stron druku. Bo zabierasz mój czas.
Nie lubię gdy ktoś pisze mi scenariusz którego nijak nie mogę zmienić i nie mam żadnego wpływu na toczącą się akcję.
Książki są dla ludzi z nadmiarem czasu, którzy nie lubią mieć wpływu
@durielek:
Naturalnie, stymulować stymuluje, ale nie jest to jedyne zajęcie, które to robi. Żonglowanie jest pod tym względem w czołówce, podobnie jak nauka języków. Tyle, że żonglerzy czy poligloci nie zakładają sekt i nie postują obrazków jak ten :)
@Errad: zgadza się. dobry wpływ na mózg ma też np. gra w szachy czy rozwiązywanie krzyżówek i sudoku.
Problem w tym, że większość Polaków jednak w wolnym czasie wybiera oglądanie telewizji
@kulaty: potrzebne źródło.
Tzn. ja nie zaprzeczam, że granie w gry rozwija pewne umiejętności (chociaż ja znam tylko takie badania, które mówią o rozwijaniu refleksu), ale ty twierdzisz, że lepszy niż czytanie książek. no to udowodnij
a nie, zapomniałem, że czytanie jest przestarzałe i kto by się tam przejmował dowodami xD
ponadto wychodzisz z błędnego i głupiego założenia, że można
@durielek:
Co fakt to fakt, ale nie tylko Polaków, rzecz jasna :)
Miewam napady ambicji w kwestii samodoskonalenia i z doświadczenia, jako wskazówkę, mogę napisać, że rozwojowe dla umysłu są czynności rzadko wykonywane lub dotychczas niewykonywane czynności ponieważ tworzą nowe synapsy.
Szkoda tylko, że rzeczywistość nie jest tak piękna.
Przyznaję, że nie jestem w stanie zrozumieć przyczyny, dla której książki są wynoszone na piedestał jako najbardziej wartościowa forma rozrywki. Dla mnie jest to taki sam sposób spędzania
@Metzger3 moze i czytanie ksiazek nie jest czyms wybitnym, ale jednak sie przydaje w zyciu. Dzis np bylem swiadkiem jak w biedronce dwoch panow, tak na oko 45-50 letnich czytalo sobie na glos instrukcje od jakis ladowarek samochodowych, ktore akurat rzucili na sklep. Niektore slowa musieli sylabilizowac ( ͡° ʖ̯ ͡°). To jest az straszne, jak sie widzi, ze dorosli ludzie maja problemy z przeczytaniem kilku zdan.