Wpis z mikrobloga

jakj się sprawdza czytnik rss w czytnikach #ebook ?
szukam czegoś co oprócz książek pozwoli czytać rożne teksty z #programowanie i nie bardzo wiem czy to się nada.
jest coś jak http://fabreadly.com/ na #kindle ale nie wiem jak to sie sprawdza, używam feedly całkiem sporo. raczej tylko artykuły lub wpisy na blogu - praktycznie bez grafiki.
czy ma to sens i czy jest używalne? czy lepiej odpuścić temat i brać najprostszego pocketbooka ?
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@alienv: Ogólnie słabo z RSSami, bo się zdewaluowały, dając pięć pierwszych zdań zamiast całego tekstu więc i tak trzeba się łączyć z pełną stroną na przykład, żeby coś przeczytać. Czytnik RSS na PocketBookach jest, ale korzystanie z niego jest bardzo uciążliwe.
  • Odpowiedz
@Cyfranek: eh, tak jak podejrzewalem. a wynalazki typu instapaper czy pocket maja racje bytu? bo na telefonie sa calkiem wygodne i ladnie obrobione. nie muszę mieć automatycznej synchronizacji 24/h byle by się dało powysyłać artykuly w jakis sposob na czytnik i były czytelne.
  • Odpowiedz
@otnoknusu: kurde, nie trafilem na niego wertujac internet a wyglada ze by mi lepiej pasował ( ͡° ʖ̯ ͡°) zamowilem juz pocketbooka 626
@Cyfranek: jak wyzej, ale już niedosępny więc trochę mniej mi smutno ( ͡ ͜ʖ ͡)
więc chyba zostaje mi metoda @qmox czyli wysyłanie co fajniejszych tekstów ręcznie, to z tego co widzę nie powinno być
  • Odpowiedz