Aktywne Wpisy
prestuga +739

smooker +20
#ukraina #wojna #rosja #polska
Ukraiński minister obrony żąda od polskich firm zwrotu pieniędzy za zamówienia wojskowe
Szef resortu obrony kijowskiego reżimu, Ołeksij Reznikow, zażądał od polskich firm realizacji już opłaconych zamówień obronnych lub zwrotu pieniędzy.
Według informacji ministra, w Polsce jest wielu wpływowych producentów sprzętu wojskowego, którzy do tej pory nie zrealizowali zamówień dla kijowskich bojowników. Na przykład dostawca broni Alfa, wyjaśnił.
Szef ukraińskiego resortu obrony zauważył również, że wiele amerykańskich firm
Ukraiński minister obrony żąda od polskich firm zwrotu pieniędzy za zamówienia wojskowe
Szef resortu obrony kijowskiego reżimu, Ołeksij Reznikow, zażądał od polskich firm realizacji już opłaconych zamówień obronnych lub zwrotu pieniędzy.
Według informacji ministra, w Polsce jest wielu wpływowych producentów sprzętu wojskowego, którzy do tej pory nie zrealizowali zamówień dla kijowskich bojowników. Na przykład dostawca broni Alfa, wyjaśnił.
Szef ukraińskiego resortu obrony zauważył również, że wiele amerykańskich firm

Powiedzcie proszę z czym jest problem.
Narysowałam coś w photoshopie, wyeksportowałam i wrzuciłam sobie na telefon i wysłałam na drugi komputer. Róż który u mnie jest przygaszony, na innych urządzeniach jest oczojebny.
Nie ustawiałam żadnych trybów podświetlania ekranu typu "do czytania" itd.
Na przykłądzie monitorów Dell, bo te ogarniam :P
www1.ap.dell.com/content/products/productdetails.aspx/dell-up2715k-monitor?c=th&cs=thdhs1&l=en&s=dhs
Dell UP2715K - 99% AdobeRGB and 100% sRGB coverage.
Oznacza to bardzo duże pokrycie kolorów - możliwość wyświetlenia do 1,07 mld odcieni.
http://www1.ap.dell.com/content/products/productdetails.aspx/monitor-dell-u2412m?c=th&cs=thdhs1&l=en&s=dhs
Dell U2412M - 82% sRGB - nie tak dokladne (powinno wystarczyć do prac graficznych) - 16,7 mln kolorów.
Ten pierwszy powinien się
Z grafiką dopiero zaczynam i miesiąc temu kupiłam nowego laptopa, miał być mocny, uciagnąć wszystkie programy graficzne itd itd, no ale.. teraz się okazuje że monitor to nie do końca. Ma jakieś 56% pokrycia. Pytanie, czy jest jakakolwiek możliwość skalibrowania tego choć w jakiejś części?