Aktywne Wpisy
darkinvaider +3907
Witajcie - być może niektórzy pamiętają - #rozdajo które zorganizowałem (https://wykop.pl/wpis/69009349/witam-mam-tu-oto-takie-rozdajo-pierscionek-z-diame) i zapraszałem do głosowania na lokalizację paczkomatu . Stało się paczkomat dziś postawiony :)))))) więc z tej okazji w ramach wdzięczności - taki pierścionek będzie do oddania oczywiście przez #mirkolos . Pierścionek złoto 585 Centrlany Topaz oraz dwa diamenty:) rozmiar na życzenie. Zielonki niestety odpadają.. wystarczy zaplusowac . #sebsjewellery #rozdajo #bizuteria #zloto #rzemioslo #zafriko #jubilerstwo #rozowepaski #niebieskiepaski. Losowanie -
elektryk91 +196
Rekordzista wrócił wczoraj na Ziemię. Frank Rubio spędzając na pokładzie Międzynarodowej Stacji Kosmicznej 371 dni stał się bohaterem najdłuższego w historii trwającego nieprzerwanie pobytu obywatela USA w kosmosie. Dłużej na orbicie przebywali jedynie dwaj przedstawiciele Rosji.
Rubio początkowo miał odbyć jedną standardową zmianę na ISS, czyli około pół roku. Jednak wskutek późniejszej awarii statku Sojuz MS-22, którym Amerykanin dotarł na stację, jego misja została wydłużona. Astronauta NASA wrócił na powierzchnię Sojuzem MS-23
Rubio początkowo miał odbyć jedną standardową zmianę na ISS, czyli około pół roku. Jednak wskutek późniejszej awarii statku Sojuz MS-22, którym Amerykanin dotarł na stację, jego misja została wydłużona. Astronauta NASA wrócił na powierzchnię Sojuzem MS-23
#csharp
Odpalić pojedynczy proces? Użyj konsoli albo task scheduler'a
Odpalić self-hosting WCF lub Kestrel? Odpal to jako service.
Chcesz postawić aplikację ASP (.NET lub WebApi)? Użyj IISa
Chciałbym sobie ogarnąć "naukę" WPF oraz MVVM.
1. Jeżeli koniecznie chcesz robić zapytania, to bez frameworka się nie obędzie.
Ja bym polecał NancyFx albo ASP WebApi, bo postawienie tego jest super szybkie.
2. Jeżeli nie musisz robić zapytań, to zrób to jako konsolowy program ze switchem do odpalania kolejnych funkcji. Nie wierzę, że aż tyle ich będziesz miał, jeżeli 1h na postawienie najprostszego frameworka jest Ci taka straszna.
MSTest masz domyślnie w Visual Studio. xUnita musisz doinstalować do projektu i doinstalować xUnit Runner do VS, ale jest dużo lepszy.
Nauczysz się robić testy, będziesz miał TestExplorer do odpalania swoich funkcji i jak stworzysz projekt w WPFie, to będziesz już miał przetestowaną logikę.
Ja to rozumiem tak, że chcesz zrobić zapytanie HTTP Get i wywołać jakąś funkcję. Potrzebujesz jakiegoś procesu, który będzie nasłuchiwał tego zapytania na odpowiednim porcie i Ci to przekaże na odpowiednią metodę (czyli frameworka. Napisanie własnego WebServera nie należy wcale do najprostszych).
Ale ty chcesz odpalić kilka
Musi to być koniecznie ISS? To może IHttpModule module będzie lepszym pomysłem niż .exe.
Słyszałem jeszcze o czymś takim Jak OWIN+ Katana ale nie mam pojęcia jak to działa dokładnie. Moim skromnym zdaniem niepotrzebnie sobie komplikujesz.
LINQ? Baza danych? To WebService chyba najłatwiej będzie.