Wpis z mikrobloga

Mirki, marzy mi się #wykopiwo pod tagiem #filozofia.
Kilka, najwyżej kilkanaście osób.
Przed spotkaniem ustalamy temat i jakiś tekst do przeczytania, a na miejscu rozwiązujmy problemy prywatne i globalne, przy czym oczywiście w niczym się nie zgadzamy ( ͡° ͜ʖ ͡°)-
Może nawet udałoby się robić to w miarę regularnie, jak w Ogrodzie Epikura.

Ja mieszkam na Śląsku. Dla czegoś takiego jestem skłonny dojechać do Krakowa, ew. Wrocławia. Nie oczekuję wielkiego odzewu. Jeśli zbierze się chociaż pięciu takich, którzy zadają głupie pytania, to ciśniemy. Jeśli dziesięciu - odtrąbię wielki sukces. Jeśli dwudziestu - zrobimy osobne spotkania, bo tłok.
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Przed spotkaniem ustalamy temat i jakiś tekst do przeczytania, a na miejscu rozwiązujmy problemy prywatne i globalne, przy czym oczywiście w niczym się nie zgadzamy

Dla czegoś takiego jestem skłonny dojechać do Krakowa, ew. Wrocławia.

@Aspirrack: Tak sobie pomyślałem: jak ja to mam jednak dobrze, ech... By się tak spierać jak Wy planujecie to nigdzie nie muszę jechać. Ba, nawet z domu (tj. piwnicy) nie muszę wychodzić. Stanę przed lustrem,
  • Odpowiedz
@Bergkamp: Jeszcze nie wiem. Patrząc na to, co jest popularne na wypoku to mam taką propozycję na temat:

Po co nam nauki przyrodnicze?
Po bardziej sprzyja rozwojowi ludzkości - loty w kosmos, czy humanistyka?
Czy lepsza medycyna i automatyzacja to jest najlepsza miara dobra?
  • Odpowiedz
@Aspirrack:

Pierwszy temat można szybko zakończyć nie obraź się. Można prosto wyjaśnić po co.
Pozostałe są w porządku, ale może zbyt ogólne - trzeba by robić długi research żeby się przygotować - w przypadku dla osoby, która nie dysponuje odpowiednią wiedzą.
  • Odpowiedz
@Bergkamp: To jest jeden temat. Mówisz, że szybko? A ja mam dość mocne argumenty na to, że właśnie nauki przyrodnicze są niepotrzebne ( ͡° ͜ʖ ͡°)-
Ale wolę je zachować na spotkanie.
  • Odpowiedz
@Aspirrack: Aj waj, no nie wiem, być może inaczej pojmujemy zbiór nauk przyrodniczych. Gdyby wymazać z historii ludzkości takich ludzi jak Pasteur i innych prekursorów biologii, to nie wiem czy ludzkość byłaby dzisiaj na takim poziomie rozwoju. Wydaje mi się, że trochę trollujesz i się nabijasz.
  • Odpowiedz
Panie i Panowie, dalipies! Co to za zwyczaje? Jak Wam się podoba inicjatywa, to pisać na priv i umawiamy się na poważne rzeczy, a nie jakieś nieśmiałe plusowanie z dystansu. Do filozofii potrzeba odwagi!
  • Odpowiedz