Wpis z mikrobloga

@czipsycebulowe: bo masło jest w kremie, chyba że masz mniej czułe kubeczki smakowe. Jasne, że może być z masłem, ale mi się gryzie z kremem później. Margarynę używam tylko do karpatki, karpatkę robię raptem kilka razy w roku, więc taka ilość, jaką spożywam, to naprawdę nie ma znaczenia.
@anuszqa: ()
@wojciech-ogien: facet liczący kalorie, jeśli nie ma nadwagi albo
  • Odpowiedz
@kasiknocheinmal nie chodzi mi o ilość spożywanej margaryny w ciągu roku, ciasto na karpatke zrobione na margarynie smakuje sztucznie, poprostu źle. Do masy dodaj więcej budyniu a mniej masła, myślę, że polowa kostki masła będzie ok i smak nie będzie się gryźć ze smakiem ciasta.
  • Odpowiedz
@czipsycebulowe: ale zobacz, że to nie jest budyń - gotowiec :D Tam się nie da dać mniej, bo będzie kijowe, za mało puszyste i delikatne, taka konsystencja jest idealna, w oryginalnym przepisie, który dostałam, było zresztą nawet więcej tego masła niż podana kostka, zmniejszyłam, bo było niedobre. Chcesz, rób na maśle, co za problem zamienić? Żadnego innego ciasta na margarynie nie robię, ptysiowe za to zawsze, bo zwyczajnie nie lubię
  • Odpowiedz
@NewEpisode: Może i powiem coś złego, ale karpatka z Biedry nawet wchodzi :) wprawdzie ciasto nie jest chrupkie, ale ogólnie smak super. Dziwne, ale pierwszy raz od lat kupiłem karpatkę tydzień temu a teraz na wykopie się zachwycamy.. Sirjus biznes.
  • Odpowiedz