Wpis z mikrobloga

[Nie chcę pisać z głównego konta bo jestem za bardzo znany na Wypoku poniżej #100 w rankigu]
Pytanie do osób które zdawały #prawojazdy na Ukrainie.
Nie mam już siły zdawać prawka w Polsce bo to jest jakieś nie porozumienie.
Próbuję zdać egzamin państwowy praktyczny już od sierpnia w #gdansk i za cholerę nie mogę, zawsze pod koniec jazdy jakiś drobny błąd jakby nie mógł przymknąć oka ( ͡° ʖ̯ ͡°)
10 razy już podchodziłem, za dużo pieniędzy poszło (1500zł OSK + 200zł badania + wykupienie 4 dodatkowych godzin 240zł + 30zł egzamin państwowy wewnętrzny zdany za 1 razem + 10 egzaminów po 140zł każdy czyli 1400zł) reasumując wydałem 3370zł (,) i nadal brak plastiku...umiem jeździć, w nocy sobie jeżdżę ze znajomym i normalnie bez problemów.
Wracając do pytanie, jak wygląda ''egzamin'' na Ukrainie a dokładniej we Lwowie bo najbliżej, chodź i tak daleko bo z Gdańska...jaka jest cena całego egzaminu do uzyskania plastiku? Ile się czeka na plastik? Jak to wygląda z wymianą prawka w Polsce?
Chcę mieć już ten plastik w dłoni bo rodzice nie dają mi już spokoju...
#prawojazdy #ukraina #samochody #trojmiasto moze dodatkowo #emigracja
  • 163
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

To co wklejałem^^ to tam było ograniczenie do 30Km/h i tutaj dał ''Właściwa zmiana biegów - jazda energooszczędna'' a na ulicy głównej przekroczyłem o 5Km/h bo powiedział ''Pan przyspieszy'' ()

@mampytaniepl: Czyli zupełnie co innego opisałeś. To jakby powiedzieć, że nie zdałeś egzaminu z matematyki, bo na biologii napisałeś źle.
  • Odpowiedz
@mampytaniepl: Widać, że masz braki w umiejętnościach więc prędko normalną drogą nie zdasz. Tak jak prosiłeś powiem ci jak zdobyć prawko na Ukrainie. Musisz pojechać do Kijowa, tam na Kreszcztiku sprzedają prawka. Na takich stoiskach z pamiątkami, z magnesami na lodowkę. Łatwo znajdziesz. Nawet niedrogo.
  • Odpowiedz
Czego nie rozumiesz?

Napisałem że na DWÓCH INNYCH DROGACH 2 INNE WEDŁUG NIEGO ''WYKROCZENIA''.

@mampytaniepl: Mylisz się w zeznaniach. Nie umiesz jeździć, więc oblewasz. Zamykam temat.
  • Odpowiedz
@mampytaniepl: No i podsumowując, nie wiesz, że trzeba się zatrzymać przy linii ciągłej na stopie, przekraczasz prędkość dozwoloną, nie włączasz świateł przed rozpoczęciem jazdy, nie ustawiasz sobie lusterek by odpowiednio zrobić rękaw... sam prawka nie mam, by się wymądrzać, ale pretensje możesz mieć tylko do siebie.
  • Odpowiedz
@mampytaniepl: Jakie pierdoły, wjechałbyś prosto pod auto na tym stopie jakbym tam coś jechało i byś nie zauważył, albo jakby taka sytuacja miała miejsca na innej drodze gdzie masz gorszą widoczność. Przekroczenie prędkości to z kolei też nie byle co i jeszcze tego brakuje, by świeżo upieczony kierowca nazywał to pierdołą.

Wklepanie Ci "jazdy nieekonomicznej" było pewnie tylko gwoździem do trumny, bo za sam fakt takiej jazdy by Cię nie oblał, to była tylko wisienka na torcie.

Tak jak pisał ktoś wyżej - jak uważasz, że zdałeś niesłusznie to się odwołaj, wszystko sprawdzą i jeśli nie mają racji to dostaniesz drugą szansę za darmo, czy jakoś tak. Jak nie, to przestań bóldupić
  • Odpowiedz
@JakisTakiNick: Zatrzymałem się przed stopem, ZAWSZE sie upewniam, nawet w zyciu czesto sie upewniam kilak razy, np. czy w nocy drzwi zakluczylem sprawdzam 3 razy itd. Takze sie ZAWSZE upewniam. Ta sytuacja miała miejsce w Sierpniu 2016.
  • Odpowiedz
@mampytaniepl: Jakoś nie zawsze, skoro na egzaminie za to Cię oblali.

Zatrzymałem się przed stopem,

I już ktoś Ci wyjaśnił, że to głupota bo zgodnie z przepisami zatrzymujesz się na ciągłej linii albo tak by była dobra widoczność, a nie "przed stopem", 10 metrów przed skrzyżowaniem.
  • Odpowiedz
Czepiają się o totalne pierdoły, co mu szkodzi przymknąć oko? Jakąś premie mają za uwalenie kogoś??

Chcę się tylko spokojnie przemieszczac z punktu A do punku B

@mampytaniepl: Tak, czepiają się o pierdoły JEŚLI są one nagminne. Premii nie mają, ale mają sumienie. I kasę za repety też, ale to imho jedynie bicz na takich jak ty, żeby z cebulactwa nauczyli się w końcu jeździć jak należy.
Spokojnie, czy bezpiecznie
  • Odpowiedz
Brakuje nam takich pipek jeżdżących spokojnie 30kmph na autostradzie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@catch: Nie mam potrzeby jezdzic na autostrade, chce tylko dojezdzac do pracy i z niej wracac. A jak mam gdzie dalej jechac w Polske to biore PolskiBus.
  • Odpowiedz
@mampytaniepl: Jeśli zdajesz PJ egzaminator nie ma prawa pytać, ani obowiązku wiedzieć gdzie i kiedy będziesz jeździł. Masz umieć poruszać się po drogach i już. To nie Kanada, czy inny kraj z elastycznymi grupami prawka.
  • Odpowiedz
@mampytaniepl: linia jest ale zamazana, o tym samym miejscu opowiadały mi osoby które zdawały prawko. I według przepisów nawet jak linii nie ma, to masz się zatrzymać by była dobra widoczność, a nie przy znaku stop. Czyli na logikę trzeba podjechać kawałek dalej, przecież to widać, ten stop jest za wcześnie. Tu gdzie stoisz nie widzisz daleko np na prawo czy coś jedzie. Na lewo pewnie też nie.
  • Odpowiedz