Wpis z mikrobloga

Mircy, dałam dziś usunąć zatrzymaną dolną ósemkę z paskudnie zakręconym korzeniem. Opisów zabiegu Wam oszczędzę, dość, że męczyli mnie przez 1.5 godziny w cztery osoby, jednak jest coś jeszcze. Minęło już 9 godzin, a ja czuję jakby nie zeszło mi znieczulenie z ust i policzka, mam problemy z mówieniem i nie mogę za bardzo otworzyć ust. Weekend się zaczyna i jakby co to trudno mi będzie znaleźć pomoc dlatego pytam tu.
Jest się czym martwić?
#dentysta #kiciochpyta #help #wykopowylekarz
  • 5
@indeed: często po usunięciu ósemek dolnych długo utrzymuje się zdretwienie wargi dolnej. W tej chwili nie ma się czym przejmować. Najprawdopodobniej krwiak/obrzęk uciska na nerw i dlatego jest brak czucia. Myśle, ze masz założenie szwy i za tydzień będziesz na ich zdjęciu, wiec jeżeli dalej będzie się to utrzymywać, powiedz chirurgowi, ze dalej nie czujesz wargi. Szczękościsk i ogólna trudność w otwieraniu ust będzie się utrzymywać do czasu zejścia obrzęku, także
@Nahuiamitahata: mówili tylko żeby nie jeść i nie pić nic gorącego, dostałam receptę na przeciwbólowe i mam przyjść za tydzień na zdjęcie szwów. Znieczulana byłam pare razy w życiu, ale pierwszy raz trzyma mnie tak długo.