Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Mam pytanie odnośnie #studia a dokładniej #agh. Jestem na pierwszym semestrze i zaliczyłem może 2 przedmioty. I teraz moje pytanie, czy za resztę niezdanych przedmiotów będę musiał zapłacić bo niby są te ectsy. Dodam że studiuje dziennie.

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Asterling
  • 8
@AnonimoweMirkoWyznania: na semestr przypada 30 ECTS. Od wydziału zależy jaki możesz mieć deficyt zazwyczaj jest to 12-15 ECTS (u mnie na wydziale jest tak,że można mieć przez jeden semestr max 9 ects ale ogólem 12 ects deficytu) Wszystko jest napisane na stronie wydziału. Na syllabusie sprawdź ile Ci brakuje punktów do zdania semestru no i czy przedmioty, których teraz nie zdasz nie blokują Ci czegoś w przyszłym semestrze - np u
@AnonimoweMirkoWyznania: Ogólnie jest tak że na każdym z semestrów jest określony deficyt punktów ECTS - ustalane zależnie od wydziału. Powiem na przykładzie imiru - 1 semestr - 7pkt, 2 semestr - 9pkt, 3 i 4 - 15pkt, 7 - 6pkt. Jak czegoś nie zdajesz to musisz się w tym pułapie zmieścić, no i teraz sprawa wygląda tak - jak doczołgasz się już do drugiego roku to po przekroczeniu deficytu możesz wziąć