Wpis z mikrobloga

@Grzesiek4: Sztuczka jak na Linuksie, ale nie będzie to używalne w dobrym tego słowa znaczeniu. Jakby odpalać aplikacje Windowsowe bez emulacji (czyli po prostu natywne) na smartfonach, to taki smartfon ma wydajność 7-8 letniego komputera-laptopa. A jeszcze jak doliczyć emulator ... uch
  • Odpowiedz
@Grzesiek4: No taką mają. W sensie nie wiem jak Snapdragon 835, na którym Windows ma działać.
Już kiedyś komuś pisałem, czemu nie powstanie hybryda procesora ARM i Intel - Intel i AMD trzymają prawa do Intela i nikogo nie wpuszczają.
  • Odpowiedz
@majsterV2: Co do CS1.6; lepiej odpalić natywną wersję na silniku Xcośtam3D
Jeśli nie i nie masz kasy, to wgraj qemu-user-static (w dokumentacji debiana masz jak wgrać - Qemu User Emulation), wgraj Wine:i386 i przez to odpalaj. Największe szanse na cokolwiek (jak nie masz hajsu ofc.)

Ja testowałem na Androidzie, ale również na Linuksa jest - Exagear. Na tym odpalają aplikacje Windowsowe (Office 2007, Skype itd), ale w ogólnych założeniach nie jest
  • Odpowiedz
@majsterV2: Cóż, ja poczekam na emulator Windowsa od MSa, ale nie oczekuje też super rewolucji, gdyż goście pokazali Photoshopa czy coś i efekt rozmycia, który (niestety nie mam Photoshopa - na pinta testowałem) trwał tam 3 sekundy, u mnie tak szybko, że nie byłem w stanie tego zauważyć. Coś czuję, że jak będzie wydajniejszy od Exagear to będzie mieć MOŻE wydajność Pentiuma 4 z 2GHz zegarem. To tyle kwestii emulacji.

Osobiście
  • Odpowiedz