Wpis z mikrobloga

@Papasanbaba: tak to można myśleć, jeśli się dostaje auto. Ale kiedy wydaje na ten samochód własne pieniądze to wydaje mi się to dziwne. Myśli sobie - zamiast jakiegoś Forda tudzież VW kupuje takie coś :O
@vargemp: Niektórzy wybierają auto patrząc na zastosowanie, funkcję, wyposażenie, kredytowanie itd. I mają #!$%@? czy to vw, fiat, opel czy dacia ważne żeby było najlepiej za kwotę jaką mają na to auto do #!$%@?. Tyle.
@Papasanbaba: nie chodziło konkretnie o markę ale o wygląd. Fordy w tym segmencie imo dużo lepiej wyglądają. Jednak idąc tokiem rozumowania, który przedstawiłeś teraz jestem w stanie zrozumieć przyczyny zakupu takich samochodów.
@sailor_73: wlasnie tak sie składa, ze ciągnę musze jeździć tym badziewiem ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Mamy auta które przejechały 50k kilometrów i juz maja problemy z elektryką, o komforcie jazdy nie wspomnę, przednie zawieszenie chyba nie istnieje, siedzenia tak nie wygodne, ze juz na ławce w parku siedzi sie wygodniej ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@Papasanbaba: nie chodziło konkretnie o markę ale o wygląd. Fordy w tym segmencie imo dużo lepiej wyglądają. Jednak idąc tokiem rozumowania, który przedstawiłeś teraz jestem w stanie zrozumieć przyczyny zakupu takich samochodów.

@vargemp: Dokładnie. Nie hejtuję francuzów, niektóre mi się podobają, doceniam nowoczesny design i innowacyjne rozwiązania, ale to akwarium jest wręcz absurdalnie brzydkie.
@Mr_Przemyslaw: jak #!$%@? niewygodne, Citroenem C1 jeździsz? Sam posiadam C5 i ktokolwiek ze mną jedzie nie może się nadziwić jak wygodny może być taki samochód. A nawet malutkim Nemo się fajnie jeździ, chociaż technicznie to bardziej Fiat, z Citroena ma tylko znaczek i silnik.
@sailor_73: peugeoty boxery i partnery. Boxera to chyba zabudowywali w jakiejś francuskiej szopie bo tylne siedzenia to masakra, niżej od przednich ze nic nie widać, miejsca tyle, ze chyba nawet Azjaci by sie nie zmieścili, twarde ze dalej niz 50km to nie da sie jechać ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Silnik klekocze jak traktor trzydziestka, zawieszenie chyba nie istnieje, 50k przebiegu problem z hamulcami, ogrzewanie zdażyło sie zepsuć