Aktywne Wpisy
![seeksoul](https://wykop.pl/cdn/c3397992/seeksoul_HnQduukhnv,q60.jpg)
seeksoul +34
Trochę #chwalosie ale kupiłem mieszkanie i się bardzo z tego cieszę :)
W tym tygodniu był oficjalny odbiór od dewelopera, bez żadnych poważnych usterek, jakieś drobnostki typu porysowany parapet, ale wszystko do ogarnięcia. Po nowym roku wchodzi ekipa i może na wielkanoc uda się już spędzić swięta w swoim bagnie.
Nie mam nawet jeszcze prądu, dopiero w czwartek złożyłem wniosek o założenie licznika, ale tak sobie przychodze tutaj i siedze po ciemku
W tym tygodniu był oficjalny odbiór od dewelopera, bez żadnych poważnych usterek, jakieś drobnostki typu porysowany parapet, ale wszystko do ogarnięcia. Po nowym roku wchodzi ekipa i może na wielkanoc uda się już spędzić swięta w swoim bagnie.
Nie mam nawet jeszcze prądu, dopiero w czwartek złożyłem wniosek o założenie licznika, ale tak sobie przychodze tutaj i siedze po ciemku
![seeksoul - Trochę #chwalosie ale kupiłem mieszkanie i się bardzo z tego cieszę :)
W t...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/ff221334890e235e91911dd6c725e3ac095106815245df9a0416c54e0db10b9a,w150.png?author=seeksoul&auth=73ff53930601431ddc217476ee51509a)
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
#gotujzwykopem #gotowanie #pizza #ciastodopizzy
@dyniel
tylko vito, naprawdę najlepsze ciasto, nie jakieś rsy.
1. 3 i 1/2 szklanki maki
2. 1/4 kostki drozdzy
3. 1/3 szklanki oleju
4. Lyzeczka cukru
5. Dwie wieksze szczypty soli
6. Szklanka cieplej wody (nie goracej, nie zimnej)
Wszystko wrzuc do gara wymieszaj (tylko porzadnie, napierdzielaj w to ciasto jak by to byl Twoj najwiekszy wrog) i pod przykryciem zostaw na min 15-20 min. Tadam gotowe.
@fakir13 , @Kowix : Dzięki :D myślę że skomponuje coś na bazie tego wszystkiego. Żeby nie było nie bedzie to 1 pizza ale wcześniej ciasto wychodziło zbyt kruche ;/ zapewne za dużo mąki dawałem.
500 g mąki
1 g ( jakieś ćwierć łyżeczki) suchych drożdży
10 g soli (1,5 łyżki)
350 g wody
Składniki dokładnie wymieszać w dużej misce, przykryć folią kuchenną i zostawić na blacie na 24 h.
Ciasto przełożyć na obsypana mąką powierzchnię, podzielić i wyrabiać placki preferowanej wielkości.
Ja robię 4 pizze po ok 25-30 cm.
@tmkg: Oj 24h to w jakiś weekend ale obiecuje przepis wypróbuje !
Nie wiem czy chcecie ale jak zrobię to będę wołał z efektami ;p jak użyje danego przepisu ! Dziś pewnie zakupy :D gotowanie jutro ;p