Wpis z mikrobloga

Mirki i Mirabelki, jakie ceny są w lumpeksach w większych miastach ? Byłem raz w Krakowie po zobaczeniu tego wpisu z marynarką mirka i w sumie nic ciekawego nie znalazłem, oprócz jednego swetra (100% wełny meryno). Na metce było 20, ale zapłaciłem 16 w sumie i niby i tak 100 razy taniej niż w galerii ale w sumie troszkęmęczy mnie, że za sweter zapłaciłem więcej niż on za marynarkę ( ͜͡ʖ ͡€) Czy po prostu w większych miastach takie ceny, a dopiero w jakiś mniejszych miastach jest taniej ?
#lumpeks #secondhand
  • 2
@Mysciak: Lumpeksy dzielą się na te gdzie cena jest od sztuki i na te gdzie są na wagę. Zazwyczaj tam gdzie na sztuki jest trochę mniejszy bałagan i nieco lepsze ubrania, ale nie jest to zasadą.
@Mysciak Wszystko zależy od lumpeksu. W niektórych robią też wyprzedaże, ale to trzeba śledzić na bieżąco. Wyszukiwanie rzeczy w lumpeksach, w dobrych cenach, pochłania masę czasu. Zastanawiam się nawet, czy się tym nie zająć zawodowo ( ͡° ͜ʖ ͡°) Większość ludzi sobie wyobraża, że wyjdą do lumpeksu i od razu wymienią całą garderobę ( ͡° ͜ʖ ͡°)