Aktywne Wpisy

Ana77 +4
Gdzie poznać wolnych facetow po 30? Obiecałam sobie, że spróbuje kogoś znaleść latem, ale mam wrażenie, że jestem na pustyni.
Od jakiegoś czasu biegam, a zaraz idę na kurs językowy. W ostatnich 12 latach żadnego faceta nawet nie poznałam. Jestem kompletnie w dupie, bo praca to działalność, a nie etat. Wstydzę się wrzucić zdjęcia na internet.Niby mówią mi, że wyglądam młoda, ale nie cierpie swojej brzydkiej twarzy.Nie ma co ukrywać, że będę
Od jakiegoś czasu biegam, a zaraz idę na kurs językowy. W ostatnich 12 latach żadnego faceta nawet nie poznałam. Jestem kompletnie w dupie, bo praca to działalność, a nie etat. Wstydzę się wrzucić zdjęcia na internet.Niby mówią mi, że wyglądam młoda, ale nie cierpie swojej brzydkiej twarzy.Nie ma co ukrywać, że będę

dorodny-agrest +138
Znajomy - uśmiechnięty, wesoły człowiek. Zawsze fajnie się gadało. Dwójka dzieci, żona. Wczoraj jebnął się na linę. 35 lat. #depresja #samobojstwo

#eu4
Taka Hiszpania potrafi wystawić pod koniec gry nawet 2 miliony żołnierzy + zaspamować najemnikami.
Ile- mocno zależne,ja na obecną chwilę (1650) trzymam coś koło 120k (forcelimit na 180k, ale za dużo MP spalam na to) i nie narzeka na braki w wojnach.Chociaż wymiatacze w tym momencie mieliby co najmniej dwa razy więcej
Manpower-tutaj się nie wypowiem bo ja grać nie
a) Zaczyna się jako mały kraj w HRE więc trzeba uważać na AE mocno
b) Brak przestrzeni gdzie można dokonywać łatwej ekspansji czy to kolonialnej czy ze słabszymi krajami w Azji
c) Brak możliwości posiadania gigantycznego dochodu z handlu
a) przecież nigdy nie blobujesz w jednym kierunku-na wschodzie masz praktycznie nieograniczone pole do popisu i przerwach między rozmontowywaniem hre bez problemu zajmujesz całe terytorium rp i kawał rosji
b) patrz punkt a
c) tylko co ci z tego dochodu oprócz patrzenia na cyferki? w mojej ostatniej grze prusami podbiłem wyłącznie hre, a i tak miałem dochód wystarczający, żeby zapełnić manufakturami cały kraj i utrzymać największą armię świata złożoną