Wpis z mikrobloga

@WilkZWallStreet: Nope. Możesz do 3 dni bez zwolnienia zostać w domu i masz 100% płatne. Od 4 dnia musi pracodawca mieć już zwolnienie lekarskie. Nie wiem czy to pracodawca płaci czy kasa jest z ubezpieczenia zdrowotnego czy socjalnego. W każdym razie masz płatne normalnie.
@WilkZWallStreet: Ogółem to bardzo dobry i sprawiedliwy system, ale niestety zdarzają się #!$%@?, które to wykorzystują. Wiem jednak, że pracodawca może zwolnić pracownika, który często jest na zwolnieniu ze względu na to, że może to zakłócać działanie firmy. No i dobrze, na pohybel z takimi ludźmi.
@WilkZWallStreet: Tutaj masz teoretycznie... Nielimitowane chorobowe. Taka jedna z mojego zespołu już drugi raz w styczniu jest na zwolnieniu. Akurat Poniedziałek-Środa ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ale spoko, w końcu ktoś się skapnie, że leci w bambuko.
@Vincenzo: Dzięki. Ja właśnie zaczynam dyżur w piżamie na kanapie ( ͡° ͜ʖ ͡°)-

Mam jeszcze 3 esmeraldy w zapasie ( ͡° ͜ʖ ͡°) No przyszły tydzień to bym tak średnio powiedziała, bo w tygodniu idę na kręgle, go karty, w środę oglądam ze znajomymi bachelora xd , a w weekend @imyodda ma urodziny :P Ale może jakoś
@imyodda: Wiesz no ( ͡° ͜ʖ ͡°) Nie no teraz np. wszystkie środy przez następne 3 miesiące mam zajęte, bo ze znajomymi z pracy będziemy bachelora oglądać, bo gościówka od nas z działu jest kandydatką XD