Wpis z mikrobloga

@dziekuje: No z seriali to ostatnio jakaś wielka podnieta jakimś "Taboo" ale sam nie wiem o co halo, bo trochę mi się nie chce za to zabierać.

Trochę mniej hypu na Series of Unfortunate Events.

Z takich co był hype, ale już wszyscy zdążyli to obejrzeć to Westworld.
@dzeksondzekson: Zdaje się że też mam. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dobry ten Taboo, bo jeszcze Młodego Papieża nie oglądałem, Długa Noc też by wypadało dokończyć i skończyć 4 sezon Sopranos a tu czasu nie ma. ( ͡º ͜ʖ͡º)
@Srebrna_M: Oglądałem większość hitów z ostatnich paru lat. Jednym z seriali który najbardziej przypadły mi do gustu był "Shameless", a tak to "Sherlock", "Breaking Bad", "Westworld", "Black Mirror", "Gra O Tron", "Izombie" i masa innych których nie pamiętam.
@Wiedmolol: Książka to materiał na dłuższy metraż, dlatego film był trochę od niej gorszy bo nie mógł w 2 godzinach zawrzeć wystarczająco dużo informacji, to oczywiste. Serial nie rozumiem dlaczego jest 2 odcinki na książkę, czyli 2h na książkę, to wciąż za mało i widać że twórcom brakło pomysłów bo akcji jest mało, bohaterowie w większości stoją i gadają. O ile w książce to przejdzie o tyle na ekranie - niekoniecznie.
@dzieju41: Ja dopiero dzisiaj oglądam 3 odcinek, bo tyle wyszło ale już w drugim robi się mocno. Bez Toma Hardyego ten serial by mnie raczej nie przekonał, ale jego rola robi ogromną robotę. Jeśli nie widziałeś żadnego filmu z nim - ma mocny głos i nawet nie mówiąc za dużo tylko wydając dźwięki, pomrukiwania czy inne warczenie bez otwierania ust czuje się jego rolę. Świetny aktor, nie kojarzę jeszcze czegoś w