Wpis z mikrobloga

#operatorzykomorkowi #play #orange #tmobile

Jaki będzie najlepszy operator dla mnie?
Tu widzę: https://komorkomat.pl/najlepsze-oferty-komorkowe-styczen-2017/
- a2mobile: rozmowy bez limitu, sms bez limitu, 10 GB, 25 zł - za drogo.
- Virgin Freemium: 30 min (0,29zł/min), 30 sms (0,09 gr), 300 MB (8zł/1GB, 15zł/3GB) - za darmo.

Nie ma czegoś pomiędzy? Tzn. nie korzystam z telefonu aż tyle, żeby płacić ponad 20 zł miesięcznie. Ale z drugiej strony chciałbym mieć tanio jakiś sensowny pakiet internetowy (około 2 GB), rok ważne konto i w razie potrzeby tanie rozmowy/sms.

Obecnie mam Heyah do dzwonienia/SMS. Płacę średnio jakieś 10 zł na miesiąc (tzn. doładowuję raz na pół roku za 50 zł). Ale nie korzystam z niej w smartfonie do internetu (używam dwóch telefonów, a więc i dwóch kart). Teraz chciałbym z jednej i dzwonić i korzystać z internetu.
  • 13
  • Odpowiedz
@Wyrewolwerowanyrewolwer: właśnie przed chwilą zobaczyłem na tagu i się przyglądam. Wygląda nieźle. 3 GB by mi starczyło. SMS za free i darmowe rozmowy do Play to aż nadto. A 19 zł miesięcznie płacić trzeba, więc co miesiąc by mi zostawało (i miałbym jak inni po roku 150 zł na koncie).
Szukam czegoś jeszcze tańszego co miesiąc, a co w standardzie ma mniej. Że też nawymyślali tych pakietów i nolimitów i trzeba
  • Odpowiedz
@tomszczyk: @Wyrewolwerowanyrewolwer: i mi trochę żal płacić nawet te 19 zł, bo za 10zł więcej miałbym full nolimit i 15 GB, więc ta opcja za 19zł jest nieopłacalna. Ale nie wezmę tej za 29zł, bo nie wykorzystam, tej za 19zł też nie wykorzystam.
Powinni zrobić dla mnie taką za 9 zł: 3 GB internetu + tanie rozmowy i SMS (ewentualnie jakiś pakiet SMS, nie żeby całkiem nolimit).
  • Odpowiedz
@mk321: xD 5€ opowiem szkoda wydać na miesiąc! Pewnie zamiast masła, smaruje margaryna, a szynkę kupuje po 11.99zl. :(

Odpowiem merytorycznie teraz. #freemium w virgin mobile. 0zl. 30sms, 30min. Kodem *222*000*3*10# aktywujesz 10GB za 10zl. Kodem *222*000*2*200# aktywujesz 200 sms-ów za 3zl. Masz więcej za 13zl na miesiąc, 30min, 230smsow i 10gb neta. Lepszej oferty NIEMA.

PS. CHYBA że masz telefon dual SIM, to wtedy... Jedna karta freemium i tylko pakiet
  • Odpowiedz
@mk321: Jeśli zależy Ci głównie na korzystaniu z internetu, zachęcam Cię do skorzystania z naszej oferty Orange Free na kartę, gdzie za doładowanie konta głównego otrzymujesz bonusowy pakiet danych. Więcej na ten temat znajdziesz tutaj: http://oran.ge/2dvB7LB Dodatkowo jeśli mając Free na kartę przed doładowaniem konta aktywujesz promocję Konto ważne rok (https://oran.ge/2hyWahW), nie tylko ważność środków zgromadzonych na koncie głównym zostanie przedłużona o rok ale również ważność bonusowego transferu danych.
  • Odpowiedz
@mk321: Ja mam w Orange abonament wspólny za 40 zeta 3 karty SIM. W abonamencie NL rozmowy i SMS-y oraz 15 giga netu dzielonego na wszystkie numery. Wychodzi 13,33 za jednego sima - o tańszą ofertę trudno.

Jest jednak pewien haczyk: to jest oferta z rabatem 50% za posiadanie usług stacjonarnych (internet LTE dla domu też się liczy). Normalna cena tego abonamentu to 80 zł / mies.
  • Odpowiedz