Wpis z mikrobloga

Plusuj jeśli po powrocie do domu zawsze myjesz ręce, nieważne gdzie byłeś i czego dotykałeś.

Ignoruj jeśli jesteś obleśnym robakiem.

#dziendobry
  • 111
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Rimfire ja się niby zgadzam bo sam często myje ręce w tym zawsze po powrocie z domu z drugiej strony jaka masz gwarancję, że facet w piekarni myje ręce po kupie zanim zacznie przekładać bułki. Idąc tym tokiem myślenia naprawdę można popaść w paranoje.
  • Odpowiedz
@ejkejej: W restauracjach są toalety, gdzie możesz umyć dłonie przed posiłkiem. Co ma spanie w obcej pościeli czy jazda samochodem do powrotu do domu i mycia dłoni wtedy?

Sam sobie dopisujesz domysły i nadinterpretujesz/wyolbrzymiasz, a mówisz o psychozie. Mówimy o podstawowej higienie osobistej, chłopie.
  • Odpowiedz
@Rimfire: ja pracując w sklepie myje co i raz łapki bo cos ciagle przegryzam a ze przewala sie mnóstwo bilonu i banknotów to nie umiałbym inaczej. Nie rozumiem jak mozna robic inaczej - pieniądze (którymi płacisz za bułki w sklepie, juz nie chodzi o koszyk) maja mnóstwo zarazków do diabła
  • Odpowiedz
@qualin: a tak szczerze to nie wyobrażam sobie jak można nie myć rąk po takich czynnościach, czy przed jedzeniem. Problemem jest jeżeli jesteś gdzieś w barze powiedzmy i drzwi do toalety otwierają się do środka, ty masz umyte ręce, ale widziałeś jak gościu przed tobą wychodzący ich nie mył :P
  • Odpowiedz
@Rimfire
@twardziel_psychopata
@qualin Czy ja mówię że nie myje rąk? Robię to zawsze po wizycie w toalecie czy przed jedzeniem. Ale dla mnie nie ma co przesadzać. Nie mam problemu żeby zjeść na mieście bez wcześniejszego umycia rąk. Czy po tym jak komuś podałem rękę... Jak masz coś złapać to i tak zalapiesz. O to mi chodzi, że nie da się wyeliminować ryzyka i szkoda mi ludzi którzy potrafią
  • Odpowiedz
@Rimfire po tych komentarzach stwierdzam, że chyba 3/4 Mirkom nie podałabym ręki przy spotkaniu. Fujj... Dobrze, że się nie muszę z Wami spotykać xD
Myje ręce dość często, nawet w domu muszę czasem chociaż opłukać bo źle się czuje :P
A już na pewno nie wyobrażam sobie nie myć rąk, będąc na mieście czy w galerii i chcąc coś zjeść. Przecież ten syf od dotykania wszystkiego aż się 'czuje' i prosi
  • Odpowiedz