Wpis z mikrobloga

W nocy nie mogę zasnąć lub się ciągle budzę, bo ciągle myślę o tym co i jak muszę zrobić w pracy, a w pracy przysypiam na siedząco, bo w nocy się nie wysypiam ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Jakiś pomysł jak wyrwać się z tego błędnego koła?
Trzyma się to mnie już od dłuższego czasu i powoli mam tego wszystkiego dość, jestem wiecznie zmulony i zmęczony. W najgorszym przypadku zdarza mi się też krwotok z nosa spowodowany przemęczeniem. Wysypiam się tylko w weekendy, bo wtedy wiem, że rano nie muszę wstać do pracy i jestem przez to jakiś spokojniejszy ( ͡° ʖ̯ ͡°)

#kiciochpyta #zdrowie #sen #pracbaza trochę #zalesie i #przegryw
  • 4
@qqwwee: Po pierwsze zmien prace i weź kredyt. Po drugie takie zmulenie i problemy ze snem to często kwestia diety,pij więcej wody,ogranicz cukry i śmieć żarcie.Ten krwotok z nosa dziwnie brzmi,niesądze aby faktycznie był powodowny przez zmęczenie.Może w pracy masz jakieś suche powietrze? To dość częsta przyczyna,zwłaszcza jeśli masz naadgodziny.
@Tynoniewiem:

zapisana lista rzeczy do ogarnięcia, żeby nie kminić po nocy

Niby tak robię, ale ostatnio zdarzyło mi się obudzić w nocy z pomysłem na rozwiązanie jednego problemu i od razu poleciałem do biurka to zapisać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Fraxinus:

zwyczajnie pyknij parę browarów na dobranoc wieczorem i wyśpisz się jak bobasek

Może i działa, ale drogo wyjdzie, tłuszczu przybędzie i łatwo wpaść w alkoholizm