Aktywne Wpisy
SereneCipher +6
Czym według was jest miłość?
monky +56
Właśnie dokonałem zatrzymania obywatelskiego. Typ jechał 10-20km/h, zatrzymywał się kilkukrotnie bez przyczyny, na moich oczach prawie dwa razy wjechał na chodnik.. On twierdzi że jest trzeźwy tylko bardzo zmęczony ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Czekam już od 15min na komendatów..
#stopcham #policja #weekend #alkoholizm
Czekam już od 15min na komendatów..
#stopcham #policja #weekend #alkoholizm
Jak wielu ludzi pisze do mnie, jak potrzebuje rady technicznej, albo graficznej.
Spoko, lubię pomagać - o czo chodzi różowy pasku? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Okazało się, że komputer zacina jej się podczas pracy w Illustratorze. Kiedy przerobiłem w głowie wszystko, co może być związane stricte z tym programem, doszedłem do najprostszych rozwiązań - restart programu, restart komputera. Tu zaczęły się schody. W skrócie:
- Skończył jej się trial Adobe Illustrator
- Nie może zrestartować komputera, ani programu, bo program zawoła o licencje
- Od kilku miesięcy pracuje bez restartu komputera z zapchanym ramem i wszystkie projekty trzyma otwarte.
- Nie stać jej na subskrypcje, ani kupno programu
- Nie wrzuci cracka (to i tak o wiele trudniejsze, niż na PC), bo ma szacunek do twórców i nie interesują jej moje złodziejskie rozwiązania.
#komputery #logikarozowychpaskow #apple
@KrisM89: Przecież i tak łamie licencje swoim działaniem
@KrisM86: duze firmy "z branzy" uzywaja praktycznie tylko Macow do takich rzeczy.
@KrisM89: To akurat jest prostsze albo równie proste
@KrisM89: po tej wypowiedzi uważam że nie znasz się na komputerach. byś porównał konkurencyjny sprzęt zamiast powatarzać kłamstwa o tym jak to macbooki mają słabe podzespoły. pod wieloma względami mają najnowocześniejsze i najlepsze podzespoły na rynku.
http://www.dell.com/en-us/shop/productdetails/alienware-17-laptop/dkcwkblg44s
Za niemało kasy, ale i tak ok 4tys taniej od najlepszego macbooka, masz koszmarnie mocny sprzęt jak na lapciura.