Wpis z mikrobloga

@BlaBlaCar: Mam pytanie do Was bo bardzo mnie to nurtuje... Jest sobie użytkownik, który publikuje trasę, np. 150zł za odcinek Katowice - Berlin, ja sprawdzam ile powinna wyjść przykładowa cena i pokazuje około 3x mniejsza, ale próbuję ustawić podobną widełkami i co? Zatrzymuje się po ponad 100 i nie mogę iść wyżej. Jak to jest, że jedni ustalają sobie cenę z kosmosu, a drugich dotyczą widełki? Gdzie jest ten trick?
  • 2
  • Odpowiedz
Może być to spowodowane tym, że dany użytkownik mieszka w Niemczech i dodał swój przejazd przez niemiecką platformę - koszty podróży (paliwa, autostrad, ubezpieczenia) są tam wyższe niż w Polsce.
  • Odpowiedz
@BlaBlaCar: Paliwo - cena taka sama, autostrady w Niemczech bezpłatne, na ubezpieczenie nie robimy nikomu zrzutki bo serwis powstał po to, aby dzielić koszty przejazdu (paliwa), a nie ubezpieczenia.

To akurat był Polak - takich ogłoszeń jest dużo więcej. Mniejsza z tym, zaraz sobie ustawię Szwajcarię jako miejsce zamieszkania, albo Lichtenstein.

Są rzeczy ważniejsze, np:
Sprawdziłem sobie również podróż Katowice - Geneva i powrót, wszędzie próbując ustalić maksymalną cenę, wyszła ta
  • Odpowiedz