Aktywne Wpisy
Tywin_Lannister +772
Tusk jest po prostu bezbłędny w tej kampanii xD
#bojowkadonaldatuska #bekazpisu #bekazprawakow #tvpis
#bojowkadonaldatuska #bekazpisu #bekazprawakow #tvpis
Reiden +271
Śmieszne jest to, dla ilu młodych ludzi, Ci patocelebryci to były jakieś autorytety albo ludzie którymi się "jarali". Moja kuzynka z chłopakiem lvl 18 jeździła nawet na te gale fame mma. W obserwowanych na IG cały zestaw #fagata #stuu #boxdel #dubiel - no i co z tego wyszło? Jaką wartość wnoszą te osoby, czego mogą nauczyć młodych ludzi? Kiedyś to człowiek miał za wzór Cristiano Ronaldo, jakiegoś EDa Sheerana i uczyłeś się
Jak oceniacie Malazańska Księgę Poległych? Wyczytałem ze słabsza niż pieśn lodu i ognia dlatego od tego cyklu chce zaczac.
Komentarz usunięty przez autora
Odnośnie rosyjskich nagród to mylisz z "Opowieści z meekhańskiego pogranicza" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Wladca_czipsow: PLiO do MKP to jak Biblia obrazkowa dla dzieci do Pisma Świętego po aramejsku. PLiO jest pełna uproszczeń banałów i czasami historia jest płytka. Świat Malazu ma o wiele większą głębie. Czyta się na pewno ciężej. Sam Malazański Panteon jest trudny do ogarnięcia. Ciężko czasami odróżnić kto jest Bogiem, kto człowiek, a kto nie żyje. Zdecydowanie lepszy jest Malaz.
@Wladca_czipsow
Jak wyżej napisali. Mocna i bardzo dobra rzecz. Ja jestem zauroczona.
Jedynie podobienstwa, jakie bym znalazla to: wielotomowosc oraz koniecznosc przerbrniecia przez pierwszy tom i przywykniecie do specyficznego sposobu przedstawiania rzeczywistosci, w ktorej rozgrywaja sie wydarzenia.
Natomiast calkowicie zgadzam sie ze skowami @alhakeem - najpierw upewnij sie, ze uda Ci sie zdobyc wszystkie tomy. Ja zaczelam Malazanska czytac dobrych kilka lat temu ( z 5 chyba?),a
@Wladca_czipsow: