Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Kurde bele myslalem ze #mieszkanie samemu bedzie latwiejsze. Od 2 tygodni mieszkam sam i mam juz dosyc, chyba sie za bardzo przyzwyczailem ze ktos sie krzata po domu. Dodajac do tego ze pracuje 100% zdalne z domu to juz w ogole tragedia. Chyba bede musial zmienic prace na taka normalna w biurze z ludzmi bo zeswiruje. O ile w lecie mozna gdzies wyjsc ze znajomymi to teraz nikomu sie nie chce bo zima eh. Nie wiem dlaczego mirki pisza ze to takie zajebiste doswiadczenie. #oswiadczeniezdupy

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( http://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Asterling
  • 13
@AnonimoweMirkoWyznania: Ja każdemu mówię, że praca zdalna wcale nie jest super. Dopiero jeśli jest opcją np. 1-2 dni w tygodniu to jest super wygodna. Ciągły brak biura i możliwości pogadania nie poprzez skypa raczej utrudnia pracę i pozbawia jednego z jej elementów - socjalnego.
Wiadomo, czasem nie da się inaczej niż zdalnie, ale ludziom którzy nigdy tak nie pracowali wydaje się, że to jakbyś "złapał Pana Boga za nogi".
@srxx: Każdy lubi co innego. Ja po roku pracy zdalnej (tylko zdalnej: rekrutacja przez Skype, umowy pocztą itd) zmieniłem pracę na taką z biurem i 2 dniami pracy zdalnej.
SześcioramiennyWarchlak: Doskonale Cię rozumiem, ja mieszkam już 2 rok sam. Też pracowałem zdalnie ponad półtora roku i bynajmniej dla mnie to męczarnia. @Atryu dobrze niżej napisał, że taki tryb nadaje się tylko i wyłącznie dla i piwniczaka który nie potrzebuje kontaktu ze światem zewnętrznym. Normalny człowiek długo tego nie wytrzyma dodając do tego, że mieszkasz w mieście z którego większość ludzi uciekło za pracą a wraz z nimi wyjechali praktycznie wszyscy
@AnonimoweMirkoWyznania ja mieszkam sam od 2 miesięcy i nie wierzę jak szybko się przyzwyczaiłem. Jest dużo lepiej, nikt się nie kręci i dupy nie zawraca. Ale z drugiej strony ja nie pracuje w domu więc na codzień kontakt z ludźmi mam :d
Jest dużo lepiej, nikt się nie kręci i dupy nie zawraca.

@bajbuss: Dokładnie. Puste mieszkanie po powrocie z pracy to idealne warunki do odpoczynku.