Wpis z mikrobloga

@Shank: ale konkurencyjny w jakiej kategorii? przecież ten zegarek soba nic nie reprezentuje, można z rękawa strzelać zegarkami które kosztują 300-400zł i czymś są. ten lorus jest po prostu kolejnym, nudnym wypustem wannabe fashion watch jakich wiele. nie różni się niczym od tych dieseli czy tommy hilfiger, oprócz brakiem modowego loga i ceną, która i tak jest przesadzona i wciąż 2x za wysoka. lorusy są okej, ale jak szukasz prostego zegarka
@Shank: ale w jakiej kategorii mam zapostować alternatywne? bo tak jak mówiłem ten zegarek soba nic nie reprezentuje, to kolejny fashion watch, nie jestem wstanie po nim ocenić czego OP szuka. mam wrzucić lepszy zegarek z czarną tarczą za mniej niż 400zł? lepszy z chronografem za mniej niż 400zł? lepszy pvd za mniej niż 400zł? zegarek który ma więcej niż wr 100m i kosztuje mniej niż 400zł? zegarek który ma dłuższą
@gatchweek: To chyba logiczne, skoro Mirek pokazał co mu się podoba, to możesz zasugerować mu coś w takim stylu, co wedle twojej wiedzy jest lepszym wyborem. Zamiast pisać ściany tekstu, które nie pomagają w jakikolwiek sposób :)
@Shank: po pierwsze nigdzie nie pytał o polecenie mu czegoś, tylko czy ten zegarek jest wart swojej ceny, odpisałem, że nie. po drugie, po zdjęciu jednego zegarka nie da się ocenić kto czego szuka, szczególnie jeśli jest to kolejny fashion watch, co innego jakby to był jakiś fieldwatch czy dresswatch

@npwjsn: Seiko SNN233, Seiko SSC287, Citizen AU1065-07E, Citizen BM8475-00F, Orient EM7J001B, Timex T2N614. za 400zł możesz mieć już Seiko/Citizena/Orienta, a
@gatchweek: Seiko SNN233, Citizen AU1065-07E, Citizen CZBM8475-00F , Orient EM7J001B są trudno dostępne na polskim rynku, a ceny podane za granicą wynoszą w okolicach 100 dolarów + przesyłka, co przy obecnym kursie przekracza budżet. No, ale zgadzam się, że podane modele są lepszej jakości, jednakże w wyższej cenie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@gatchweek: @Shank: a gdyby cenę podnieść do powiedzmy 600 zł? Powiem szczerze, że design tego EFR-552D-1AVUEF czy też nawet jeszcze droższego EFR-520SP-1AVEF przemawia do mnie najsilniej. Gorzej, że koperty srebrne...
Seiko SNDD95
Seiko SNDG59
Seiko SSB129
Seiko SRW037P2
Seiko SNAF47P2
Seiko SPC167
Seiko SNDD73
Seiko SPC125
Seiko SRW037

Citizen CA0315-01E
Citizen CA4190-54E

według mnie wszystkie zegarki w tym temacie są obrzydliwe xD
@gatchweek: no cóż... masz rację :) Po prostu nie miałem okazji wyrobić sobie gustu w tej kwestii, bo... nie mam ani jednego zegarka! Może powinienem był się do tego przyznać na początku? xD

Aha, zauważyłem też, że omijacie temat Casio... Domyślam się, że to poziom Lorusa?
@Shank: