Wpis z mikrobloga

Bez ekstrudera to się raczej nie obejdzie. Ale w warunkach domowych możesz spróbować tak: wszystkie sypkie składniki połączyć w masę/ciasto, następnie uformować w maszynce do mielenia mięsa i następnie wysuszyć/upiec.

Jeżeli chodzi o paszę ze zdjęcia to jest ona właśnie z ekstrudera.
@lupaczkokosow: ekstruder może być taki jak podałeś.
Ja znalazłem taki: https://www.olx.pl/oferta/ekstruder-do-produkcji-paszy-nowy-wytlaczarka-CID757-IDdpHAJ.html#7b61227470;promoted

Tylko, żeby formować karmę potrzeba jeszcze jednego urządzenia bądź nakładki. A dokładnie chodzi o noże, które będą ucinały wychodzący ekstrudat.

Tutaj znalazłem filmik poglądowy: https://www.youtube.com/watch?v=Heid2rsVpE8

Ewentualnie można by pomyśleć nad urządzeniem, które by rozgniatało/miażdżyło ekstrudat na małe nieregularne cząstki karmy.
@edionasz:
Ten, który podałeś jest chyba niebo lepszy. 45kg/h za 5k pln. Te maszyny które widziałem to mają przerób 150-400kg i są 10x większe.

Rozumiem, ze jeszcze trzeba maszynkę do mielenia wsadu zorganizować i dryer (to chyba coś na wzór pieca)

Na filmie widzę, że jeszcze jakaś kąpiel w substancjach zapachowych robią, ale to już chyba nie będzie potrzebne.

W kwocie 10k można się chyba zamknąć aby ruszyć z taką małą
Z tą maszynką do mielenia i suszarką to zależy jaką jakość chcecie mieć. Można spróbować bez a można i z. Zależy jaki produkt będzie otrzymywany w różnych wariantach. Można kombinować.

Co do opakowania to przede wszystkim ma spełniać funkcje opakowania. Nie wiem co będzie najtańsze, podejrzewam, że zgrzewana folia. A etykieta może być naklejana, ewentualnie folia już z nadrukiem.
Kombinujcie co tam was taniej wyjdzie i powodzenia.