Mam niestety LTE w Play, chodzi tragicznie w ciągu dnia, myślę przeciążenie nadajnika, ale w tym samym miejscu internet na komórce śmiga bardzo spoko wysokie transfery itd. Router jest ok, w nocy internet śmiga aż miło.
Jest może coś w stylu priorytetu dla kart? W sensie że np. ta karta co mam ma większy priorytet w sieci i lepiej działa? Co innego może być powodem takiego zmulania? #lte #internet #play #pytanie #gsm
@BlackTabby: u nas sieci komórkowe i generalnie internet mamy jeden z lepszych na świecie, wiele osób nie ma o tym pojęcia. Choćby takie USA jest pod tym względem 100 lat za Murzynami.
@BlackTabby @Krupier Mówi się, że na tle innych cywilizowanych krajów możemy pochwalić się doskonale rozwinietą infrastrukturą mobilną. Na pewno wyróżniamy się w naszym regionie, a wyprzedzamy też takie kraje, jak np. USA
@Radus: Mam Redbull Mobile = Play, już to przerobiłem. Jeżeli masz możliwość ustawienia w modemie trybu only LTE i wyboru pasm to musisz pokombinować. Z moich obserwacji wyniki, że w moim mieście w Play na 800 MHz jest 3mb/1mb dla 1800 MHz 8mb/2mb . Największa prędkość jest na pasmach 2600/2100 MHz.
Jest może coś w stylu priorytetu dla kart? W sensie że np. ta karta co mam ma większy priorytet w sieci i lepiej działa? Co innego może być powodem takiego zmulania?
#lte #internet #play #pytanie #gsm
@Krupier
Mówi się, że na tle innych cywilizowanych krajów możemy pochwalić się doskonale rozwinietą infrastrukturą mobilną. Na pewno wyróżniamy się w naszym regionie, a wyprzedzamy też takie kraje, jak np. USA