Wpis z mikrobloga

W nawiązaniu do tego wpisu

Wczoraj robiłem mój chleb w tym robocie i mogę się podzielić pierwszymi spostrzeżeniami.

Robiłem swój sztandarowy chleb. Masa, którą musiał wyrobić robot, to trochę ponad 2100 gram. Tak, dał radę to wyrobić. Widać jednak było, że idzie mu to z wielkim trudem i choć już wiem, że potrafi, to już go tak nie będę męczyć i przy następnych chlebach podzielę składniki na pół i wyrobię każdy bochenek osobno.
Robot był po tym wyrabianiu ciepły, ale nie gorący.

Hak jest metalowy i pokryty teflonem, ale ciasto i tak się do niego przykleiło i pokryło go w całości, aż do samej góry. To na pewno utrudnia sprawne wyrabianie. Zobaczymy, jak będzie, kiedy będzie musiał wyrobić około kilograma ciasta, zamiast dwóch. Oczywiście musiałem dla pewności (i przyjemności) jeszcze trochę wyrobić ręcznie, choć nie wiem, czy było to potrzebne ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Na razie jest ok, zobaczymy, jak będzie z innymi zastosowaniami ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@czlowiekwmasce
@geuze
@SkinnerBox
@pucka25

#dynielgotuje #chlebdyniela
  • 6