@Old_Postman: czemu unikasz zaczynu? Jedyny powód jaki mi przychodzi do głowy to czas. Ja Np jutro akurat planuje piec i wiem, że na noc dzis nastawiam zaczyn, rano robie ciasto do wyrastania a wieczorem pieke.
Unikam zakwasu bo wlasnie czas. Czasami nie planuje piec albo cos mi wyskoczy i nie chce marnowac zaczynu. Dla bulek zrobie jednak wyjatek, jako ze jutro mam wolne (✌゚∀゚)☞,
Ej a może jakiś #przegryw z #warszawa by chciał się poznać i chodzic na siłkę ze mną? Ja dynamiczna to bym takiego przegrywa mogła uratować przed kompletnym stoczeniem się
Popełniłem kilka błędów, ale smaku to nie zepsuło, najprawdziwsza bułka poznańska!
Bonus: dupobułka.
https://breadcentric.com/2016/12/29/poznan-rolls-bulki-poznanskie/
#bojowkapiekarska #gotujzwykopem #pieczzwykopem
@powerfulally
@tptak
@niemaszkonta
Unikam zakwasu bo wlasnie czas. Czasami nie planuje piec albo cos mi wyskoczy i nie chce marnowac zaczynu. Dla bulek zrobie jednak wyjatek, jako ze jutro mam wolne (✌ ゚ ∀ ゚)☞,
tak chodziło mi o pszenną, inna jasna w małej ilości ujdzie ;)